Suomi johti jalkapallon MM-karsintaottelua Islantia vastaan 2-1, mutta hävisi 2-3. Suomalaisen jalkapalloilun tyylille uskollisesti Islanti teki voittomaalinsa yliajalla. Suomi puolusti tilanteessa toki huonosti, mutta Suomen maalivahdilla Lukas Hradeckylla oli käsi pallon päällä, eikä maalia olisi pitänyt hyväksyä.

Ottelun norjalaistuomari Svein Oddvar Moen oli jo ylittänyt antamansa lisäajan. Hän ei havainnut, että Hradeckyn käsi oli pallon päällä, vaan hyväksyi maalin.

Moenin ja avustavien tuomareiden ura lienee katkolla, mutta tulosta ei voi muuttaa. Kansainvälinen Jalkapalloliitto FIFA voisi kyllä harkita vakavasti videotarkistuksia jokaiseen MM-karsintaotteluun. Otteluiden ratkeaminen moisella tavalla ei ole hyvää mainosta jalkapallolle.

Ottelussa oli Suomen kannalta paljon hyviäkin asioita. Teemu Pukki katkaisi kahden ja puolen vuoden maalittoman putkensa A-maajoukkueessa. Robin Lod teki ensimmäisen A-maaottelumaalinsa ja Suomi teki ensi kertaa kaksi maalia sitten syyskuun 2014, jolloin Färsaaret kaatui Torshavnissa 3-1.

Suomi pelasi ensimmäisellä puoliajalla taktisesti erittäin hyvin. Pelirohkeus oli kovalla tasolla ja Suomi rakensi hyökkäyksiä hienosti laidoilta. Valitettavasti Hradeckyn moka lahjoitti Islannille 1-1 –tasoitusmaalin.

Hradecky oli muissa tilanteissa erittäin hyvä. Hän esitti monta huippupelastusta, eikä Islanti saanut palloa sisään rankkarista.

Toisella puoliajalla Suomi keskittyi puolustamiseen ja ajanpeluuseen. Islanti vain on loistava erikoistilannejoukkue. Kun kulmapotkutilanne puolustetaan huonosti, pystyy Islanti tekemään maalin.

Ikävää oli Suomen kannalta, että Islannin 2-2 tasoitusmaalikin tuli aivan varsinaisen peliajan loppuhetkillä. Henkinen kantti ei Suomella riittänyt.

Tappion myötä lienee selvää, ettei Suomella ole jakoa MM-kisoihin. Kroatia tulee antamaan sunnuntaina Tampereella kylmää kyytiä.

Lisää kylmää kyytiä tarjosi heti Islanti-pelin päättymisen jälkeen julkaistu Palloliiton tiedote. Siinä kerrottiin, että Suomen Palloliittoa ja A-maajoukkuetta informoitiin torstai-iltapäivänä, että UEFA:n kurinpitovaliokunta on määrännyt Roman Eremenkon väliaikaiseen pelikieltoon (30 päivää).

Eremenkon seurajoukkue TsSKA Moskova tulee tiedottamaan asiasta enemmän perjantaina.

Roman Eremenko ei ollut enää Suomen A-maajoukkueen mukana MM-karsintaottelussa Islantia vastaan eikä ole mukana myöskään tulevan sunnuntain karsintaottelussa Kroatiaa vastaan.