Kristillisdemokraattien puheenjohtaja, kansanedustaja Sari Essayah aikoo hakea jatkokautta tulevana viikonloppuna pidettävässä puoluekokouksessa Oulussa. Essayah jäi akuutille sairauslomalle pari viikkoa sitten.

LUE LISÄÄ: Sari Essayah akuutille sairauslomalle – harkitsee jatkoa puheenjohtajana

Essayah sanoi sairauslomalla harkitsevansa, asettuuko enää ehdolle puolueen puheenjohtajaksi. Tänään hän sai hyviä uutisia.

”Heinäkuussa saamani alkuvaiheen rintasyöpädiagnoosi pysäytti monella tavalla; myös pohtimaan omaa jatkoani puolueen puheenjohtajana. Olen tänään saanut hyviä uutisia siitä, että leikkaus onnistui eikä syöpä ole levinnyt. Myös leikkauksesta toipuminen on edennyt hyvin. Jatkohoitoja arvioidaan myöhemmin ja ne alkavat syksyllä. Palaan eduskuntatyöhön suunnitellusti istuntokauden alussa syyskuussa”, Essayah kertoo tiedotteessa.

”Olen tyytyväinen, että puolueen varapuheenjohtajiksi on pyrkimässä iso joukko hyviä ehdokkaita. Monet ovat kokeneet, että nyt tarvitaan entistäkin vahvempi puheenjohtajisto. Uskon, että saamme Oulussa osaavia ja puolueorganisaatiossa kokeneita ihmisiä puheenjohtajistoon.

Essayah toteaa saaneensa sairauslomansa iakana tuhansia rohkaisevia ja kannustavia viestejä myös aivan tuntemattomilta ihmisiltä.

”Tiedän suuren joukon ihmisiä rukoilleen puolestani; lämmin kiitos kaikesta tuesta.”