Palvelualojen ammattiliitto PAM ja Kiinteistötyönantajat ovat hyväksyneet kiinteistöpalvelualalle uuden työehtosopimuksen, jonka myötä alalle aiemmin ilmoitetut lakot peruuntuvat.

Alan palkat nousevat kaksi prosenttia huhtikuun 2020 alusta alkaen ja 1,3 prosenttia huhtikuun 2021 alkaen. Tes on voimassa 1.2.2020–28.2.2022.

Kiky-tunneista luovutaan ensi vuoden alusta alkaen. Lisäksi osapuolet sopivat vapaapäiväyhdistelmistä eli siitä, että työntekijällä on kalenterivuoden aikana pääsääntöisesti vähintään 12 lauantai–sunnuntai-vapaata.

Vastaavasti ratkaisu sisältää kiinteistöpalvelualalle merkittäviä työmarkkinoiden toimivuutta ja työajan järjestämisen joustavuutta mahdollistavia kirjauksia.

Osa-aikatyöntekijällä on oikeus käydä työnantajan kanssa läpi toteutuneen työajan ja työsopimuksen vastaavuus. Lisäksi osapuolet kertovat perustavansa työryhmän, joka käsittelee osa-aikatyöhön liittyviä asioita.

”Kiky-tuntien poistumisen ja palkankorotuksen etupainotteisuuden johdosta neuvottelutulos oli hyväksyttävissä. Olen tyytyväinen, että pääsimme sopimukseen keskinäisten neuvottelujen tuloksena”, Pamin puheenjohtaja Annika Rönni-Sällinen sanoo tiedotteessa.

Kiinteistötyönantajien toimitusjohtajan Pia Graménin mukaan työnantajille oli tärkeää, että ratkaisu löytyi neuvotteluissa ja lakot vältettiin.

”Hyvää sopimuksessa on se, että kiky-tunnit säilyvät vielä tämän vuoden loppuun ja työpaikoille saadaan lisää alan kannalta merkittäviä joustoja työaikajärjestelyihin sekä alan työllistämisen edistämiseen liittyviä parannuksia”, Gramén sanoo tiedotteessa.