Elinkeinoministeri Katri Kulmuni (kesk) on asettanut valtiosihteerityöryhmän valmistelemaan yritystukien vähentämistä.

Työryhmältä odotetaan ehdotusta vähennyksistä hallituksen budjettiriiheen, joka on 16.–17. syyskuuta. Budjettiriihessä ratkaistaan myös päästökauppakompensaation jatko.

Yritystukia yritettiin perata myös viime hallituskaudella työryhmässä, jota veti keskustakonkari Mauri Pekkarinen. Hän itse tuskaili tehtävässä ja sai osakseen kovaa ryöpytystä hallituskumppaneita myöten.

LUE TARKEMMIN: Mauri Pekkarinen parahtaa yritystukien perkauksesta: ”En ymmärrä miksi hallitus tämän aloitti ja miksi vielä suostuin puheenjohtajaksi”

Työryhmä ei lopulta päässyt yhteisymmärrykseen yritystukien leikkauksista.

LUE LISÄÄ: Etujärjestöt torppasivat kaikki yritystukien leikkaukset? Mauri Pekkarinen ärähtää kriitikoille

Työryhmän puheenjohtajana toimii valtiosihteeri Jari Partanen työ- ja elinkeinoministeriöstä ja varapuheenjohtajana valtiosihteeri Valtteri Aaltonen valtiovarainministeriöstä. Jäsenet ovat valtiosihteeri Terhi Lehtonen ympäristöministeriöstä, valtiosihteeri Minna Kelhä opetus- ja kulttuuriministeriöstä ja valtiosihteeri Malin Brännkärr oikeusministeriöstä.

Työryhmän sihteereinä toimivat johtaja Olli Koski ja teollisuusneuvos Petteri Kuuva työ- ja elinkeinoministeriöstä sekä hallitusneuvos Merja Sandell ja neuvotteleva virkamies Reetta Varjonen-Ollus valtiovarainministeriöstä.

Hallitusohjelmassa sovittiin, että asetetaan työryhmä laatimaan ehdotus yritystukia koskevista 100 miljoonan euron vähennyksistä vuoden 2023 tasolla syksyn budjettiriiheen mennessä.

LUE MYÖS:

Näkökulma: Emma Kari irvi lobbareille ja nyt kävi nolosti

Mauri Pekkarinen kypsyi täysin ”Haastan milloin tahansa mittelöön yritystuista”

“Loukkaus kansalaisia kohtaan” – Kokoomuksen kansanedustaja pettyi mediatietoihin yritystukiesityksestä

Yritystukien leikkauksista tihkui tietoja – yksi eduskuntaryhmä älähti heti