Suomen Elintarviketyöläisten Liitto (SEL) ryhtyy tukitoimiin ilmaistakseen myötätuntonsa Posti- ja logistiikka-alan unioni PAU:lle työehtokiistassa.

SEL tukee PAU:n tavoitteita julistamalla elintarvikealan yrityksiin Postin kuljetusten käsittelykiellon, joka alkaa perjantaina 22. marraskuuta ja päättyy sunnuntaina 8. joulukuuta.

Käsittelykielto tarkoittaa, että elintarvikealan työpaikoilla ei kerätä, lastata tai pureta kuormia Postin hoitamiin elintarvikealan kuljetuksiin, jotka ajaa Postin oma auto tai alihankintana Postin ajoa tekevä auto, SEL kertoo. Käsittelykielto koskee kaikkia Posti Oy:n, Posti Palvelut Oy:n, Posti Kuljetus Oy:n sekä Transval Groupin kuljetuksia sisältäen myös tytäryhtiöt.

”Haluamme myötätuntotyötaistelutoimillamme tukea PAU:n työehtosopimusneuvotteluita ja Postin työntekijöitä, jotka taistelevat työnantajan esittämiä täysin kohtuuttomia palkkojen ja muiden työehtojen heikennyksiä vastaan”, SEL:n puheenjohtaja Veli-Matti Kuntonen sanoo.

Käsittelykielto on SEL:n mukaan liiton määräämä laillinen työtaistelutoimi, johon osallistumisesta ei voi aiheutua mitään seuraamuksia työntekijälle.

Useat liitot ovat ryhtyneet tukitoimiin ja -lakkoihin PAU:n lakon vanavedessä. Viime päivinä tukitoimia on kiihdyttänyt erityisesti auto- ja kuljetusalan AKT, jonka tukilakko osuu muun muassa Helsingin seudun julkiseen liikenteeseen, jos Postin kiistaan ei löydy sopua ensi viikkoon mennessä. LUE LISÄÄ:

Postin työkiistaa soviteltiin sunnuntaina iltayöhön asti, ja sovittelu on jatkunut maanantaina toistaiseksi tuloksettomana.