Saksan ja Italian välisestä jalkapallon EM-puolivälierästä tuli piinaava jännitysnäytelmä. Tilanteen oltua varsinaisen peliajan ja jatkoajan jälkeen 1-1, haettiin ratkaisua rankkarikisasta. Pilkkuja ammuttiin peräti 18, kunnes Saksa vei voiton.

Mesut Özil oli maalannut Saksan 65. minuutilla johtoon, kun irtopallo tuli sopivasti hänen ulottuvilleen. Italia sai tasoituksensa 78. minuutilla rankkarista. Jerome Boateng koski palloon kädellään ja Leonardo Bonucci ampui pilkun sisään.

Rankkarikisassa paineet ovat kovilla ja useasti tähtipelaajat, joiden kohdalla odotukset ovat tähtitieteellisiä, epäonnistuvat. Lionel Messi mokasi kesäkuussa rankkarikisassa Chileä vastaan Copa American finaalissa ja Argentiina hävisi jälleen kerran mestaruuden.

Saksan kolme merkittävää tähteä Thomas Müller, Mesut Özil ja Bastian Schweinsteiger tyrivät rankkarinsa. Heidän onnekseen italialaisista epäonnistuivat Simone Zaza, Graziano Pelle ja Bonucci, jonka rankkari oli uponnut varsinaisella peliajalla.

Italialaisista yhdeksäntenä vetämään joutui Matteo Darmian, joka epäonnistui. Sen jälkeen Jonas Hector onnistui ja Saksa voitti.

Saksa piti enemmän palloa, mutta maalipaikkojen valossa ottelu oli tasainen. Kaksi erinomaista joukkuetta pelasi erinomaisesti ja puolueettomia futisfaneja harmitti, etteivät joukkueet saaneet kohdata finaalissa.

Italia pelasi EM-kisoissa paljon paremmin kuin odotettiin. Italian media ei joukkueelle paljoa lupaillut, mutta valmentaja Antonio Conte piti sanansa, kun totesi ennen kisoja, että Italian todellinen taso näytetään EM-kisoissa kentälle. Italialla oli Saksaa vastaan vain huonoa tuuria.

Saksa jatkaa siis välieriin, joissa ensi torstaina Marseillessa kohtaa Ranskan tai Islannin. Saksa pelaa erittäin hyvää turnausta ja sitä pidetään vahvimpana mestarisuosikkina.