Suomalaisen piensijoittajan henkilöitymäksi 1980-luvun lopulla noussut Taito Tuunanen (s. 1950) on putkahtanut uudelleen esiin pörssisijoittajana. 1990-luvun alun lamassa paljon menettänyt mies on kaikkien näiden vuosien jälkeen keskittynyt mediayhtiöihin ja löytyy kohtuullisen merkittävien vähemmistöomistajien joukosta Alma Mediassa ja Pohjois-Karjalan Kirjapainossa.

Muun muassa Aamulehteä, Kauppalehteä, Iltalehteä ja Lapin Kansaa julkaisevan Alma Median omistajien joukossa Tuunanen yltää 50 suurimman omistajan joukkoon, kun hänen suorassa omistuksessaan on lähes 53 000 osaketta. Samassa firmassa pääomistajaksi on noussut parin vuoden sisällä hänen vanhan aisaparinsa Kai Mäkelä. Karjalainen-lehteä julkaisevan Pohjois-Karjalan Kirjapainon osakkeita Tuunasella on 32 000.

Tuunasen Alma-osakkeiden arvo on vajaa puoli miljoonaa euroa ja Pohjois-Karjala Kirjapainon osakkeiden arvo runsaat puoli miljoonaa eli yhteensä näillä kahdella omistuksella hän yltää melko tasan yhteen miljoonaan euroon. Tämän lisäksi Tuunasella on tiettävästi yhtiöitä, joiden nimissä on myös osakkeita eli kokonaisuus on suurempi. Markka-aikaan hänen tiedettiin nousseen sijoituksineen miljoonakerhoon, mutta nyt hän on sitä siis myös euroissa.

Varhaisina aikoina Taito Tuunanen nousi yhdessä sijoittaja Kai Mäkelän kanssa kansalliseen julkisuuteen nurkkaamalla 1984 pohjalaista lehtiyhtiötä Vaasa Oy:tä ja parivaljakko keikutti myös vakuutusyhtiö Sammon omistusta. Sittemmin Mäkelä perusti sijoitusyhtiö Nobiscumin, joka kaatui, mutta hän nousi jaloilleen mediayhtiö Jantonin kanssa ja hänestä tuli kymmenien miljoonien eurojen mies.

Kuinka ollakaan Kai Mäkelä on nykyisin Alma Median suurin yksittäinen omistaja ja hallitsee yhtiöidensä kautta suoraan ja niin sanottujen termiinien kautta epäsuorasti yli 25 prosentin pottia. Hän vaikuttaa yhtiönsä kautta vahvasti myös mediayhtiö Talentumissa, jonka lehtiä ovat esimerkiksi Talouselämä, Arvopaperi ja Tietoviikko.

Aikoinaan paljon lehtien sivuilla näkynyt Taito Tuunanen vetäytyi julkisuudesta yli vuosikymmen sitten. Suomen Tietotoimistossa ennen sijoittajauraansa työskennellyt mies on kirjoilla itärajan pinnassa Parikkalassa.