Työministeriksi nousseen Timo Harakan (sd) sijoitussalkussa on pitkä liuta suomalaisia pörssiyhtiöitä.

Euroclear Finlandin omistustietorekisterin mukaan Harakalla on salkussaan kaikkiaan 26:n Helsingin pörssiin listatun yhtiön osakkeita.

Harakka luottaa hajauttamiseen, ainakin mitä tulee toimialoihin. Työministerin salkussa on muun muassa konepajateollisuutta, päivittäistavarakauppaa, verkkoyhtiön osakkeita sekä media- ja metsäteollisuusyhtiöiden osakkeita.

Omistustietorekisteristä käy ilmi vain suorat osakeomistukset. Niiden lisäksi Harakalla voi olla myös muuta sijoitusomaisuutta.

Vuoden takaisen sidonnaisuusilmoituksen perusteella Harakalla oli esimerkiksi yli 10 000 euron edestä sijoituksia PYN Elite -erikoissijoitusrahastossa.

Lue myös: Näkökulma: Timo Harakka sai enemmän valtaa kuin on tiedetty

Torstain päätöskurssilla laskettuna euromääräisesti suurimmat omistukset Harakalla oli Cramossa, Fiskarsissa, Fortumissa, Nesteessä ja Orionissa.

Cramo-omistuksen arvo oli torstain päätöskurssilla laskettuna 10 196 euroa, Fiskarsin noin 10 025 euroa. Harakan Fortumin osakkeiden arvo puolestaan oli 15 392 euroa ja Orionin 17 377 euroa.

Työministerin osakesalkun arvokkain yhtiö on Neste. Sen arvo oli torstain päätöskurssilla laskettuna 35 460 euroa. Harakan salkussa Nesteen osakkeita on 1 200 kappaletta.

Harakan osakesalkun arvo liikkuu noin 181 000 eurossa.

Hieman alle 10 000 euron omistus Harakalla on Caverionissa, Konecranesissa ja Nokian Renkaissa.

Valtaosin Harakan sijoitussalkussa olevien yksittäisten yhtiöiden omistuksen arvo liikkuu muutamissa tuhansissa euroissa.

Kansan suosimista osakkeista Harakka omistaa Nokiaa ja Nordeaa. Hänellä on tuhat kappaletta Nokian osakkeita ja 950 kappaletta Nordean osakkeita.

Valtio-omisteisia pörssiyhtiöitä Harakan salkussa on kaikkiaan 11. Nesteen lisäksi Harakka omistaan muun muassa Outokummun, Stora Enson ja Valmetin osakkeita. Valtio omistaa näitä yhtiöitä sijoitusyhtiö Solidiumin kautta.

Vaikka Harakka vaikuttaa osakesalkkunsa perusteella innokkaalta sijoittajalta, kritisoi hän viime kaudella kansanedustajana osakesäästötiliä. Hän julisti uudistuksen olevan uusi verotuki hyvätuloisille.

Lue lisää:

Timo Harakka osakesäästötilistä: ”Miksi minä ansaitsisin 250 000 euron verottomuushyödyn?”

Uusi työministeri Harakka hämmensi vuonna 2016: ”Sosiaalidemokraatitkaan eivät pysty takaamaan työtä – työväen ainut liike on ovesta ulos”

Sdp vastaa Finanssialalle: ”Suomen 80 verosopimuksesta vain 5 rajoittaa osinkojen verotusta”