Valtaosa yhdysvaltalaisista ihmisistä kokee lähimmäistensä käyttävän väärin tai muuten hyvien tapojen vastaisesti uusia teknotuotteita, kuten kännykkää.

IT-jätti Intelin tutkimuksessa 91 prosenttia kertoo huomanneensa joskus hyvien tapojen rikkomista kännykän, kannettavan tietokoneen tai tablet-tietokoneen kanssa.

Erityisesti ärsyttää matkapuhelin, sillä kolme neljästä vastaajasta sanoi ihmisten kännykkätapojen huonontuneen selvästi viime aikoina.

Tutkimusjohtaja Genevieve Bell kommentoi Reutersille, että syynä ihmisten ärsyyntymiseen voi olla se, ettei uusien viestintävälineiden käyttöön ole vielä syntynyt sopivia ja yleisesti hyväksyttyjä tapoja.

Matkapuhelimet yleistyivät vasta 1990-luvulla, mistä on lyhyt aika ihmiskunnan historiassa.

Intel tutki 2 000 ihmisen mielipiteitä Yhdysvalloissa. Kävi ilmi, että matkapuhelimet ovat synnyttäneet aivan uudenlaisen inhimillisen raivon muodon: 65 prosenttia vastanneista kertoi suuttuvansa, jos huomaavat jonkun käyttävän matkapuhelinta hyvien tapojen vastaisesti.

Ärsyttävin tapa oli puhua matkapuhelimeen auton ratissa. Toiseksi raivostuttavinta oli julkisella paikalla kailottaminen.

Kännykkäetiketin rikkomiset jäävät myös mieleen. Tutkimuksen vastaajat kertoivat, että he huomasivat noin 5 rikkomusta joka päivä.

Ovatko ihmisten käytöstavat kännykän kanssa sinuta muuttuneet? Vastaa Uuden Suomen kyselyyn täällä.