SDP:n puoluesihteeri Reijo Paananen vaatii perussuomalaisten puheenjohtajaa Timo Soinia puuttumaan perussuomalaisten EU-vaaliehdokkaan ”holtittomaan loanheittoon”, joka on aiheuttanut vihanpurkauksia.

–Puolueen nettilehdessä 3.12 perussuomalaisten ehdokas levittää väärää tietoa kansanedustajan veteraaniasiaa koskevasta kirjallisesta kysymyksestä ja aiheuttaa vastuuttomuudellaan vihareaktioita, Paananen syyttää.

–Laita joukkosi järjestykseen, Soini, Paananen kirjoittaa.

Kansanedustaja Tuula Väätäisen (sd.) syyskuussa jättämästä kirjallisesta kysymyksestä tehdään Paanasen mukaan edelleen ”täysin väärä tulkinta”, vaikka Väätäinen on selvästi kertonut, että ei halua Syyrian omaehtoisia sotaseikkailijoita rinnastettavan rauhanturvaajiin tai muihin kriisinhallintatehtävissä palveleviin.

Artikkeli on Paanasen mukaan herättänyt ”vihanpurkauksia ja suoranaisia uhkauksia”.

–Valheiden levittäminen kaikkia suomalaisia syvästi koskettavassa asiassa on edesvastuutonta ja puheenjohtaja Soinin olisi aika, taas kerran, opastaa ehdokkaitaan soveliaisuuden rajoihin, Paananen toteaa.

Perussuomalaiset-lehden verkkosivuilla julkaistiin eilen keskiviikkona juttu ”SDP syrjäyttämässä suomalaisveteraanit Syyrian sisseillä?”. Jutussa kerrotaan, että Väätäinen on esittänyt Syyrian sotatoimiin osallistuville suomalaisille sotilastapaturmalain suojaa.