Kokoomusvaikuttaja, ylipormestari Raimo Ilaskivi ottaa kovin sanoin kantaa nykytilanteeseen hallituskriisin jälkimainingeissa.

”Aikoihin on eletty. Koemme poliittista vaihetta, josta tuskin voi käyttää muuta nimitystä kuin demokratian irvikuva”, Ilaskivi kirjoittaa Puheenvuoro-blogissaan.

Ilaskivi kirjoittaa viitaten tänään julkaistuun Ylen kannatusmittaukseen, että jos eduskuntavaalit pidettäisiin nyt, tuleva hallituspohja nojaisi todennäköisesti perussuomalaisiin ja kokoomukseen.

”Sosialidemokraatit ovat ilmeisesti jo unohtaneet, että nyt toimitusministerinä operoiva Antti Rinne joutui pyytämän tasavallan presidentiltä eron niin itselleen kuin hallitukselleenkin. Ja saman puolueen puoluevaltuustolla on kanttia välittömästi esittää samaa Antti Rinnettä hallitustunnustelijaksi. Näin siinä muka käy, kun nykymuotoista perustuslakia noudatetaan eikä tosielämän realiteeteista välitetä tippaakaan. Eikä välitetä siitä, että edes jonkinlaista moraalia tulisi politikoinnissa sentään olla”, Ilaskivi tilittää.

Myös valtio-opin professori Kimmo Grönlund sekä kokoomuksen kansanedustaja Elina Lepomäki ovat tänään ihmetelleet Rinteen roolia. LUE LISÄÄ:

Antti Rinne joutui tällä viikolla eroamaan pääministerin tehtävästä keskustan menetettyä luottamuksensa sdp-pääministeriin. Kaikki hallituspuolueet eli sdp, keskusta, vihreät, vasemmistoliitto ja rkp ovat sanoneet haluavansa jatkaa samalla pohjalla ja samalla hallitusohjelmalla.

”Keskeisin kysymys näyttää kuitenkin unohtuneen: Miten on kansalaisten luottamuksen laita? Onko sitä vai veisataanko sille kintaalla?” Ilaskivi kirjoittaa.

Ilaskiven mielestä ”hallituksesta näyttää muodostuvan eräänlainen ala-asteen poliittinen oppilaitos”.

LUE PUHEENVUOROSSA: Raimo Ilaskivi: Demokratian irvikuva – sitäkö ne nyt piirtävät?

LUE MYÖS: