Ravintolayrittäjä Antti Raunio vaatii Puheenvuoron blogissaan Sanna Marinin (sd) hallitukselta lievennystä ravintoloiden aukioloaikoihin.

Seitsemäätoista ravintolaa ja yökerhoa pyörittävän NPG:n toimitusjohtaja uskoo lisääntyneiden järjestyshäiriöiden johtuvan siitä, että ravintolat saavat olla auki kello 23 asti.

”Nyt alamme olla sellaisessa tilanteessa, etten näe enää yhtään kestävää perustetta rajoittaa ravintoloiden aukioloaikoja. Kansalaiset saavat matkustaa vapaasti jo esimerkiksi Tallinnaan, jossa ravintoloilla tuollaisia rajoituksia ei ole. Uhosin touko-kesäkuussa muuttavani kyltin kanssa pääministeri Marinin asunnon eteen, jos rajoituksia jatkettaisiin yhtäkään viikkoa pidemmälle, kuin epidemiatilanne vaatii. Kyltissä tulee lukemaan: ’Miksi veit poikieni leivän päältä voin?’ Muuttoni Tampereelle alkaa olemaan valitettavan lähellä”, Raunio kirjoittaa.

”Kesäkuun alussa meidän yhtiömme pystyi aloittamaan alle 5 % normaalista liiketoiminnasta reilun 2,5 kk tauon jälkeen. Valitettavasti suurin osa henkilökunnastamme on edelleen lomautettuna. Olen varma, että pystyisimme ottamaan suurimman osan henkilökunnastamme takaisin töihin rajoitusten purettua, kunhan se tapahtuu heti. Tämä koskee myös alihankkijoidemme useita satoja järjestyksenvalvojia, jotka työskentelevät paikoissamme. Jos tätä päätöstä venytetään liian pitkään, valitettavasti yhtiömme kyky ottaa takaisin henkilökuntaa heikkenee jatkuvasti ja tietenkin jossakin vaiheessa loppuu kokonaan”, hän jatkaa.

Raunion mukaan sosiaali- ja terveysministeriö STM voi ”halutessaan kumota voimassa olevan asetuksen, vaikka saman päivän aikana”.

”Nykyinen asetus on voimassa heinäkuun loppuun. Tämä on luonnollisesti täysin kestämätön tilanne”, hän kirjoittaa.

”Jos alamme työntekijöitä edustaisi AKT, niin maa- meri- ja avaruusliikennekin olisi pysäytetty jo viime viikolla siksi aikaa, kunnes asetus olisi kumottu ja asetuksen vuoksi tuhannet lomautetut työntekijät otettu takaisin töihin”, hän väittää.