Vakuutusyhtiö Lähi-Tapiola muistuttaa tiedotteessaan, että uutta pyörää ostaessa kannattaa miettiä sen todellista käyttötarkoitusta.

Helsinkiläisen Classic Bike -pyöräliikkeen myyntijohtaja Tommi Ruuskan mukaan pyörän käyttötarkoitus määrittää budjetin. Jos pyörällä on tarkoitus ajaa työmatkat ympäri vuoden, ei kannata hankkia halvinta vaihtoehtoa.

”Silloin voi käydä niin, että pyörä on jatkuvasti huollon tarpeessa ja pelkät huoltokustannukset kumoavat nopeasti pyörän edullisen hinnan tuomat säästöt. Meidän huoltojonomme ovat kesäisin 2–3 viikkoa, mikä tarkoittaa sitä, että asiakas ei voi silloin pyöräillä ja edullisen hinnan tuoma säästö valuu huoltokustannuksien lisäksi muihin liikkumisen muotoihin, kuten joukkoliikenteeseen tai autoiluun”, Ruuska kertoo.

Ruuska huomauttaa, että ennen pyörän hankintaa kannattaisi myös opetella hoitamaan pyörän perushuoltotoimenpiteitä. Tekemällä itse pyörän huolto- ja korjaustöitä säästää rahaa eikä joudu jättämään pyörää liikkeiden huoltojonoihin. Perushuoltotoimenpiteiksi Ruuska laskee ketjun öljyämisen ja puhdistuksen sekä renkaanvaihdon.

”Renkaanvaihto on 90 sekunnin homma. Meillä on asiakkaita, jotka tuovat pyöränsä renkaanvaihdon takia huoltoon ja joutuvat sen takia olemaan pyöräilemättä viikkoja, koska puramme huoltojonoa aina järjestyksessä.”

Lähi-Tapiolan vinkit pyörän hankintaan:

  • Määritä pyörälle yksi pääasiallinen käyttötarkoitus
  • Koeaja pyörä huolellisesti ja koeaja useampi pyörävaihtoehto
  • Mieti huoltokustannuksia jo ostovaiheessa
  • Opettele tekemään perushuoltotoimenpiteitä itse
  • Investoi lukkoon ja kypärään

Lue seuraavaksi: