Anne Berner (kesk) käy Talouselämän haastattelussa läpi kauttaan liikenne- ja viestintäministerinä Juha Sipilän (kesk) hallituksessa. Berner sanoo olevansa tyytyväinen toteuttamiinsa muutoksiin ja sanoo, ettei lähtenyt ministeriksi hakemaan suosiota.

”Minulle tärkeintä on lopputulos. Tämän lopputuloksen kanssa pystyn elämään”, Berner sanoo.

”Ne lait, mitkä on katsottu yhdelle kaudelle tarpeellisiksi on säädetty, kuten tieliikennelaki, vesiliikennelaki, etäluotsaus ja lakeja ilmailun osalta”, Berner sanoo.

Haastattelussa Berner perustelee myös toimintatapaansa, jossa hän on tuonut radikaalejakin esityksiä julkisuuteen, tyrmäyksen uhalla.

”Se on kestävä tapa toimia. Ilman ehdotuksia ei olisi syntynyt keskustelua. Ei olisi aihioita, joista sidosryhmät ja seuraava hallitus voisivat käydä keskustelua. Ei minua olisi tosin haukuttukaan eikä manattu jonnekin alimpaan”, Berner sanoo.

Berner siirtyy politiikasta ruotsalaisen SEB-pankin hallitukseen. Sipilän hallitus toimii toimitusministeristönä siihen asti, kunnes uusi hallitus nimitetään. Sdp:n Antti Rinteen vetämät hallitusneuvottelut ovat parhaillaan käynnissä.

LUE MYÖS:

Taksiliitolta täyslyttäys: Ministeri Anne Bernerin ”syytä tunnustaa virheensä”

Näin Sipilä perusteli Anne Bernerin jatkoa – Nyt Sipilän ero jäädyttää jättihankkeen

Näkökulma: Juha Sipilän ja Anne Bernerin puheet eivät täsmää