Oppisitiopuolue kokoomuksen kansanedustajat Sofia Vikman ja Mia Laiho tulkitsevat, että Tampereen Sydänsairaalan toiminta on uhattuna hallituksen sote-mallin myötä.

Vikman on tamperelainen kansanedustaja ja Laiho on eduskunnan sosiaali- ja terveysvaliokunnan varapuheenjohtaja.

Sote-valiokunnassa on loppumetreillä ilmennyt kiistaa hallituksen sisällä sote-uudistukseen liittyen, ovat Helsingin Sanomat ja Iltalehti kertoneet. Lehtien mukaan kiistakapuloina ovat maakuntavero sekä julkisomisteisten yhtiöiden, kuten Sydänsairaalan kohtalo.Valiokunnan mietinnöllä on jo kiire, jotta eduskunta ehtisi käsitellä sote-uudistuksen ennen kesätaukoaan.

Sdp:n kansanedustaja Ilmari Nurminen kuitenkin tviittaa, että julkisomisteisten yhtiöiden asemasta ei ole kiistaa.

Aiemmin tänä talvena Tampereella toimivien tekonivelsairaala Coxan, laboratoriopalveluja tarjoavan Fimlabna sekä Sydänsairaalan kohtalosta väännettiin rajusti Tampereen valtuustossa. Kokoomus painosti tamperelaisvaltuutettua, pääministeri Sanna Marinia (sd) vastaamaan asiaa koskeviin kysymyksiin.

Julkisuudessa herätti huomiota myös se, että tamperelaisdemarit, joukossa kansanedustaja Sanna Marin, ottivat kantaa Coxan, Sydänsairaalan ja Fimlabin toimintamahdollisuuksien puolesta.

Vikmanin ja Laihon yhteisessä tiedotteessa tulkitaan, että ”hallituksen sote-malli ei mahdollista Sydänsairaalan ja Coxan nykymuotoisen toiminnan jatkumista, sillä hallitus on säätämässä sosiaali- ja terveyspalveluihin tiukat vaatimukset maakuntien ns. omasta palveluntuotannosta virkalääkärivaatimuksineen”.

Sdp:n Nurminen kuitenkin toteaa, että yhtiöt jatkavat toimintaansa sote-mallin myötä.

Sdp:n Aki Lindén puolestaan kertoi torstai-iltana Demokraatille, että avoimet kysymykset on saatu ratkaistua.

Päivitys 11.6. klo 15:01: Päivitetty juttuun Ilmari Nurmisen ja Aki Lindénin kommentit.

LUE MYÖS: