Tamperelainen kansanedustaja, hallituspuolue sinisiä edustava Tiina Elovaara pohtii blogissaan ristiriitaa, joka voi syntyä, kun kansanedustaja toimii myös kuntapoliitikkoja. Elovaara itse istuu Tampereen kaupunginvaltuustossa.

Sdp:n puheenjohtajaa sijaistava Sanna Marin sai keskiviikkona osakseen höykytystä. Eduskunnassa hoitajamitoitusta lakiin vaativa ja hallitukselle asiasta epäluottamusta äänestänyt Marin äänesti marraskuussa Tampereen kaupunginvaltuustossa kotikaupunkinsa vanhuspalveluiden henkilömitoituksen alentamisen puolesta. LUE LISÄÄ: ”On tämä melkoinen kupla” – Nyt höykytetään Sanna Marinia ja sdp:tä

Elovaara toteaa, että on hankalaa, jos toimet kunnassa ja eduskunnassa ovat ristiriidassa, kuten keskiviikkona tapahtui.

”Kansanedustajat esittävät hallitukselle epäluottamusta vanhustenhoidosta, siitä, mitä ovat itse kunnissa toteuttaneet”, Elovaara kirjoittaa.

”Jo aiempina päivinä minua häiritsi se että monet kansanedustajat jotka ovat vahvasti äänessä vanhusten puolesta, (mikä sinänsä hyvä asia) istuvat itse kaupunginvaltuustoissa päättämässä näistä asioista. Eli ulkoistamisesta [ynnä muusta]. Myös minä itse”, Elovaara kirjoittaa.

Hän kysyy vahustenhoidon keskusteluun liittyen, kuka on syyllinen, eduskunta vai kunnat – vai onko niin, että kaikki ovat syyllisiä. Näin Elovaara tuntuu ajattelevan, sillä hänen blogikirjoituksensa otsikko kuuluu: ”Minä olen syyllinen”.

LUE PUHEENVUOROSTA: Tiina Elovaara: Minä olen syyllinen

”Tänä päivänä poliitikkona oleminen on sitä, että toimit millä tasolla tahansa, sinä leikkaat”, Elovaara kirjoittaa.

Elovaaran mielestä on ongelmallista, että poliitikoilla on kaksoisrooli kaupunginvaltuutettuina ja kansanedustajina. Se taas johtuu Elovaaran mukaan osin siitä, että ehdokkaita kuntavaaleihin ei ole helppoa löytää.

LUE MYÖS:

Kaikkonen ja Orpo haukkuivat opposition: ”Te teette vanhuksilla vaalityötä”

Puoluejohtajan äimistys eduskunnassa: ”Tämä on täysin kestämätöntä – Valvirassa on vain 1 henkilö vanhustenhuollon valvonnassa”

Aki Lindén: 99%:lla suomalaisista väärä käsitys hoitajien desimaaleista – Laskelmat: Tätä 0,5:n mitoitus tarkoittaa