Jalkapallon EM-kisojen B-lohkossa pelataan tänä iltana viimeiset ottelut, kun Tanska kohtaa Saksan ja Portugali Hollannin. Asetelmat "Kuoleman lohkossa" ovat erityisen jännittävät, sillä sen kaikilla joukkueilla on vielä teoreettiset mahdollisuudet jatkopaikkaan.

Jo kaksi voittoa turnauksessa napannut Saksa voi vielä jäädä puolivälierien ulkopuolelle. Tämä vaatisi Portugalin ja Tanskan voittoja tietyin tulosehdoin.

Vaikeimmassa tilanteessa on Hollanti, jota pidettiin ennen kisoja yhtenä suurimmista ennakkosuosikeista. Sen jatkopaikka vaatisi joukkueelta yli kahden maalin voittoa Portugalista sekä apuja Saksalta voiton muodossa.

Tanskan kokenut valmentaja Morten Olsen uskoo joukkueensa mahdollisuuksiin Saksaa vastaan. Joukkueelle kelpaa ottelusta ainoastaan voitto, sillä se varmistaisi Tanskan jatkopaikan toisen ottelun tuloksesta riippumatta.

-Mikään ei ole mahdotonta ja lähdemme voittamaan, Olsen sanoi Football.co.uk:n mukaan.

Tanska aloitti turnauksensa yllättämällä Hollannin, mutta kärsi toisessa ottelussaan karvaan tappion Portugalille.

-Viikon aikana meillä on ollut kaksi pukukoppia, yksi euforinen ja toinen haudanvakava. Haluamme kokea edellisen uudestaan.

Historian saatosta muistetaan 20 vuotta sitten pelattu EM-finaali, jossa Tanska löi kaikkien yllätykseksi Saksan.

-Olen täysin varma, että Saksa ei aliarvioi meitä, kuten ehkä tapahtui 20 vuotta sitten.

Saksan joukkue ei myöskään valmentaja Joachim Löwin mukaan aliarvioi tulevaa vastustajaansa.

-Emme ole vielä jatkossa ja tarvitsemme ainakin pisteen. Ottelusta tulee tiukka, Löw kommentoi Football.co.uk:n mukaan.

Hollanti ja Portugali kohtasivat viimeksi arvokisatasolla vuoden 2006 MM-kisojen neljännesvälierävaiheessa, jolloin Portugali voitti 1-0. Ottelua kutsutaan Nürnbergin taisteluksi, sillä sen aikana jaettin yhteensä 4 punaista korttia ja 16 keltaista korttia.

Portugalin kovaotteinen toppari Bruno Alves kertoi joukkueen olevan valmistaunut, mikäli Hollanti tulee otteluun Nürnbergista tutulla taktiikalla.

-Olemme valmiita mihin tahansa. Keskitymme ainoastaa otteluun ja sen voittamiseen, Alves sanoi Football.co.uk:n mukaan.

Hollannin joukkue on saanut kotimaansa medialta paljon kritiikkiä heikkojen esitystensä vuoksi.

-Tilanteemme on enemmän kuin vaikea, mutta ei mahdoton, Hollannin keskikenttäpelaaja Wesley Sneijder sanoi Goal.com:in mukaan.

Sneijderilta ja muilta pelaajilta tarvitaan onnistumisia, sillä unelmoidakseen jatkopaikasta Hollannin pitäisi voittaa ottelunsa kahdella maalilla ja toivoa suotuisaa tulosta toisesta pelistä.

-Kukaan meistä ei ajatellut ennen kisoja, että olisimme kahden pelin jälkeen ilman pisteitä.

Tänään:

klo 21.45 Portugali - Hollanti (TV2 klo 21.32-23.49)

klo 21.45 Tanska - Saksa (YLE Fem klo 21.39-23.59)