Poliisi kertoo tehneensä kaksi uutta kotietsintää liittyen tanssikouluympäristöön ja tanssinopettajiin liittyvään seksuaalirikostutkintaan Pirkanmaalla.Tänä aamuna poliisi on suorittanut kotietsinnät Nokialla ja Tampereella olevissa yksityisasunnoissa. Poliisi on myös ottanut kiinni kaksi mieshenkilöä, joista toinen on vuonna 1983 ja toinen vuonna 1991 syntynyt. Molemmat ovat toimineet tanssikoulussa opettajina ja ovat kotoisin Etelä-Amerikasta. Poliisi päättää myöhemmin, pidättääkö miehet.

- Rikosilmoituksia on kirjattu toistaiseksi 12, joissa on 10 eri asianomistajaa. Nuorin asianomistaja on 15-vuotias, osa alle 18-vuotiaita ja osa täysi-ikäisiä. Suoritettujen puhuttelujen, kuulustelujen ja muun tutkinnan perusteella on syytä epäillä, että uhreja on enemmän, poliisi kertoo tapauksen tutkinnasta.

Poliisi toivoo, että ne henkilöt, jotka kokevat joutuneensa seksuaalirikoksen kohteeksi rohkaistuisivat ottamaan yhteyttä poliisiin tai kertoisivat tapahtumista rikostutkijan ottaessa yhteyttä. Poliisin mukaan olisi tärkeää, että erityisesti alle 16-vuotiaat ja alle 18-vuotiaat vielä mahdollisesti selvittämättä olevat uhrit saataisiin ehkä tarvitsemansa avun piiriin.

Poliisi kertoi helmikuussa epäilevänsä kolmea tanssinopettajaa muun muassa raiskauksista ja törkeistä lapsen seksuaalisista hyväksikäytöistä.

Poliisi pyytää edelleen asiasta tietäviä ottamaan yhteyttä sähköpostiosoitteeseen pitkakestoinen.pirkanmaa[at]poliisi.fi. Puhelimitse voi ottaa yhteyttä virka-aikana numeroon 050-313 7391 tai tutkinnanjohtajan puhelinnumeroon 050-399 8181.