Britanniassa kuohuu sikäläisen Tanssii Tähtien kanssa –ohjelman ympärillä. Entinen poliittinen toimittaja John Sergeant ilmoitti eilen yllättäen jättävänsä ohjelman, koska pelkäsi voittavansa sen siksi, että on niin ylivertaisen huono tanssija.

”Tanssivaksi siaksi” brittilehdissä nimitetyn Sergeantin temppu on raivostuttanut tätä äänestäneet fanit, jotka vaativat nyt BBC:ltä äänestämiseen käyttämiään rahoja takaisin. Asiasta kertovan Daily Mail –lehden mukaan BBC:n saama lasku tulee olemaan kymmenien tuhansien puntien suuruinen.

Daily Mailin tietojen mukaan BBC harkitsee korvausten maksamista. Yhtiö ei ole suostunut paljastamaan, moniko äänesti Sergeantia.

– Halusin pitää hauskaa ohjelmassa ja toivoin pysyväni siinä mahdollisimman pitkään. Ongelma on, että nyt olen suuressa vaarassa voittaa koko kilpailun. Ja vitsi menisi minunkin mielestäni silloin liian pitkälle, 64-vuotias Sergeant ilmoitti kisasta vetäytyessään.

Sergeant teki päätöksensä sen jälkeen, kun 3 000 tv-katsojasta lähes puolet kertoi haluavansa pitää hänet ohjelmassa vain ärsyttääkseen tuomareita. Tulos vahvisti BBC:n pelot, että hänen ihailijansa halusivat pitää hänet ohjelmassa täysin riippumatta siitä, miten hyvin tai huonosti hän pärjäsi.

Tapaus Sergeant jopa sai tuottajat harkitsemaan ohjelman sääntöjen muuttamista. Ehdotuksen mukaan kilpailija, joka jää tuomarien papereissa viimeiseksi kolmen viikon ajan, joutuisi automaattisesti pihalle.