Hallituksen kakkospuolue keskustan kanta Syyrian al-Holin suomalaisten tilanteeseen nousi esille eilen tiistaina, kun muutama puolueen kansanedustaja linjasi tiukasti asiasta. Puolueen puheenjohtaja, valtiovarainministeri Katri Kulmuni kuitenkin väisti kysymyksen tiedotustilaisuudessa. LUE LISÄÄ:

Nyt keskiviikkona ihmetystä sosiaalisessa mediassa on herättänyt pääministeri Sanna Marinin (sd) Ylelle antama lausunto, jonka mukaan ulkoministeri Pekka Haaviston (vihr) toimintalinjalle on annettu hallituksen hiljainen hyväksyntä.

”Keskusta ei ole hyväksynyt hiljaisesti eikä äänekkäästi kenenkään lennättämistä tänne”, linjaa nyt keskustan eduskuntaryhmän puheenjohtaja Antti Kurvinen Twitterissä.

”Emme ole hyväksyneet kenenkään lennättämistä tänne”, toistaa Kurvinen myös toisessakin Twitter-keskustelussa.

Kulmuni puolestaan sanoo Ilta-Sanomille tukevansa tasavallan presidentti Sauli Niinistön toivetta, että hallitus tekisi asiassa poliittisen linjauksen. Ulkoministeri Haavisto puhui tänään tiedotustilaisuudessa toimintalinjasta, jota on esitelty hallituksen iltakoulussa ja joka sisältää ajatuksen, ”että ainakin lapset saataisiin leiriltä turvaan kohtuullisen ajan kuluessa”.

LUE MYÖS:

Kulmuni pitää selvänä, että al-Holin suomalaisia lapsia on autettava, mutta terroristeja ei pidä tukea tai auttaa. Suomen ongelmana on kuitenkin nimenomaan se, että suomalaislapsia ei olla luovuttamassa al-Holin leiriltä ilman aikuisia.

Lännen Medialle Kulmuni on kuitenkin antanut tiukemmat kommentit.

”Sellaista toimintalinjaa keskusta ei ole hyväksynyt eikä tue, että kaikki suomalaiset sieltä tuotaisiin tänne”, Kulmuni sanoo.

Haavisto sanoi tiedotustilaisuudessa, että konkreettista operaatiota ei ole hänen tiedossaan. Yle puolestaan kertoi tänään, että ulkoministeriön ”Operaatio Korpi”-asiakirjan mukaan kaikkia halukkaita suomalaisia suunnitellaan lennätettäviksi Suomeen al-Holin leiriltä. Haaviston mukaan kaikki julkisuudessa esillä olleet tiedot koskevat teknistä varautumista. LUE LISÄÄ: