Vihreät aikovat äänestää tyhjää viestintä- ja liikenneministeri Anne Bernerin (kesk.) luottamusäänestyksessä tänään eduskunnassa, vihreiden kansanedustaja Krista Mikkonen kertoo.

– Kävimme ryhmässä perusteellisen keskustelun asiasta. Ryhmämme luottamus hallituksen ja ministerin toimintaan yleisellä tasolla on vähäistä. Tarkastusvaliokunta on kuitenkin tehnyt perusteellisen käsittelyn jälkeen yksimielisen mietinnön, jossa se antaa ministerille aivan aiheellisesti moitteet. Siksi emme tässä yhteydessä näe perusteita erilliseen yhteen ministeriin kohdistuvaan epäluottamusäänestykseen. Emme myöskään anna hänelle luottamusta, vaan äänestämme tyhjää, Mikkonen kirjoittaa Facebookissa.

Eduskunnan tarkastusvaliokunta on käsitellyt Bernerin toimintaa Finavian päätöksenteossa, ja totesi, että Berner on puuttunut Finavian toimintaan epätarkoituksenmukaisella tavalla.

Mikkonen kritisoi SDP:tä siitä, että Bernerin luottamuksesta äänestäminen tuotiin niin nopeasti eduskuntaan.

– Henkilökohtaisesti en pidä lainkaan siitä, että asia tuodaan yht'äkkiä saliin äänestykseen. Teimme valiokunnassa pitkän ja perusteellisen työn, jotta saimme yksimielisen näkemyksen asiasta. Mielestäni on väliä myös sillä, miten politiikkaa tehdään. Poliittinen pelaaminen vie luottamusta yhteisten asioiden hoidosta, Mikkonen toteaa.

Lue lisää aiheesta: Vaatimuksia valtion omistajaohjaukseen – Anne Berner ja Juha Sipilä vastasivat