Perussuomalaisten kaupunginvaltuutettu Jussi Halla-aho ja syyttäjä ovat molemmat tyytymättömiä viimeviikkoiseen tuomioon. Osapuolet ilmoittivat asiasta Helsingin käräjäoikeuteen määräaikaan mennessä.

Helsingin käräjäoikeus tuomitsi Halla-ahon viime viikolla 330 euron sakkoihin uskonrauhan rikkomisesta. Oikeus perusteli ratkaisuaan muun muassa sillä, että uskonnollisten käsitteiden totuusarvosta ei voida keskustella samoilla totuusarvoilla kuin esimerkiksi luonnontieteistä.

Syyte kiihottamisesta kansanryhmää vastaan hylättiin. Tätä perusteltiin sillä, että Halla-ahon väitteet tulkittiin satiiriksi.

Halla-aho yhdisti vuosi sitten kesällä julkaistussa blogikirjoituksessa islamin pedofiliaan. Lisäksi hän kirjoitti, että ohikulkijoiden ryöstely ja verovaroilla loisiminen olisi yhden kansanryhmän kansallinen tai ehkä jopa geneettinen erityispiirre.

Halla-aho on kiistänyt, että kirjoituksessa olleet lausumat olisi esitetty loukkaamis- ja kiihottamistarkoituksessa. Hänen mielestään syytteet olisi pitänyt kokonaisuudessaan hylätä.

Syyttäjä taas katsoo, että Halla-aho olisi pitänyt tuomita myös toisesta syytekohdasta. Lisäksi syyttäjää kismittää Halla-ahon rangaistus.

Juttua puidaan seuraavaksi Helsingin hovioikeudessa.