Ylempien toimihenkilöiden järjestö YTN ihmettelee Tapiola-ryhmältä saamaansa kohtelua.

Järjestön mukaan Tapiola on ilmoittanut YTN:lle, ettei Vahinko-Tapiola hyväksy yrityksen ylempien toimihenkilöiden vallitsemaa luottamusvaltuutettua henkilöstöedustajaksi. Samalla yhtiö ilmoitti, ettei ylemmillä toimihenkilöillä ole asiaa yt-neuvottelukuntaan, järjestö väittää.

–Me YTN:ssä olemme aivan häkeltyneitä, että Tapiola kiistää vaaleilla valitun luottamusvaltuutetun oikeudet. --- Tapiola on nyt ottanut erittäin rajun asenteen ylempiä toimihenkilöitä kohtaan, kommentoi YTN:n finanssialan asiamies Ville-Veikko Rantamaula.

Tapiolassa työskentelevät YTN:n jäsenet ovat järjestön mukaan ”ällistyneitä” Tapiolan suhtautumisesta asiantuntijoita ja esimiehiä kohtaan.

–Ei ole missään nimessä nykyaikaisen henkilöstöpolitiikan mukaista, että työnantaja sulkee yhden henkilöstöryhmän kokonaan pois eivätkä päästä heitä vaikuttamaan itseään koskeviin asioihin, sanoo Rantamaula.

Tapiola vastaa YTN:n järkytykseen toteamalla, ettei YTN ole virallinen työehtosopimusosapuoli. Lue lisää tästä.

Tapiola aloitti yt-neuvottelut 12. lokakuuta. YTN pitää keskeisenä, että asiantuntijoilla ja esimiehillä olisi oma edustajansa muun muassa yt-neuvottelukunnassa.