Tamperelaisessa jääkiekossa asetelmat ovat alkukaudella olleet päälaellaan. Ilves on porskuttanut kärjen tuntumassa ja Tappara on kompuroinut tyvipäässä.

Perjantaina täpötäydessä Hakametsässä koettiin kuitenkin käänne. Tappara voitti Ilveksen 4-2. Sarjataulukossa Ilves on neljäntenä ja Tappara jo seitsemäntenä viisi pistettä Ilvestä perässä.

Tappara on voittanut nyt kolme perättäistä ottelua. Ilves on hävinnyt kaksi peliä putkeen joukkueen taivuttua keskiviikkona yllättäen KooKoolle jatkoajalla.

Sarjan kärjessä porskuttaa Kärpät, joka perjantaina nappasi jo yhdeksännen perättäisen voittonsa lyömällä Kuopiossa KalPan 4-2. TPS jatkaa toisena voitettuaan Lahdessa Pelicansin 4-2.

Viime kauden pettymys HPK on noussut kolmanneksi. Se voitti perjantaina Jukurit 5-3.

HIFK löi Porissa sarjajumbo Ässät 4-1 ja nousi viidenneksi. Sarjakuutonen SaiPa hävisi Vaasassa Sportille voittolaukauskisan päätteeksi 4-5 ja Jyväskylässä JYP taipui varsinaisella peliajalla KooKoolle 3-4.

JYPin kausi uuden päävalmentajansa Lauri Merikiven komennossa on alkanut synkästi. Joukkue on vajonnut Liigan sarjataulukossa toiseksi viimeiseksi ja jäi CHL:ssä alkusarjaan.