Jääkiekon SM-liiga pitää sitkeästi kiinni pronssiottelukäytännöstään. Tappara ja HIFK joutuivat näin ollen kohtaamaan toisensa vielä perjantaina Tampereella pronssipelissä, vaikka pelaajat mieluusti olisivat lähteneet kesälaitumille heidän joukkueidensa hävittyä puolivälieräsarjansa viime maanantaina.

Tappara johti pronssipeliä Niko Ojamäen ja Otto Rauhalan toisen erän maalien myötä 2-0. HIFK nousi kolmannessa erässä tasoihin Teemu Erosen ja Juhani Tyrväisen maaleilla.

Ottelu eteni jatkoerään. Siinä Tapparan Tapparan slovakialaiskonkari Tomas Zaborsky kunnostautui ratkaisijana ja Tappara voitti 3-2.

Pronssiottelua on aiheellisesti haukuttu turhaksi pakkopullaksi. Vastaavaa käytäntöä ei muissa ammattilaisliigoissa ole. Kriittisissä puheenvuoroissa onkin esitetty, että pronssit voisi jakaa runkosarjassa parhaiten sijoittuneelle joukkueelle, joka ei ole mukana finaaleissa.

Tappara sijoittui runkosarjassa toiseksi ja HIFK kuudenneksi. Runkosarjasijoitusten valossa pronssimitali meni oikealle joukkueelle.

Pronssiottelun yleisömäärä ei ollut täysi katastrofi. Katsojamäärä 5002 vastaa Tapparan tämän kauden pudotuspelimatsien normitasoa.