Kansanedustaja Maria Lohela (sin) siirtyy Liike Nytin eduskuntaryhmään. Asiasta kerrotiin hetki sitten Liike Nytin tiedotustilaisuudessa.

Lohela ei kuitenkaan ole lähdössä ehdolle eduskunta- eikä eurovaaleihin, vaan haluaa vain tukea Liike Nytiä liittymällä sen riveihin. Lohela kertoi tiedotustilaisuudessa äänestävänsä sote-uudistusta vastaan, jos asia tulee eduskunnan käsittelyyn. LUE LISÄÄ Puheenvuorosta: Nyt nähtiin Hjallis Harkimon yllätys, joka voi kaataa koko soten

Liike Nytin perustajiin kuuluva kansanedustaja ja liikemies Harry Hjallis Harkimo vihjasi sunnuntaina, että joku kansanedustajista loikkaa Liike Nytiin eduskunnassa.

Lohela sanoi tiedotustilaisuudessa, että hänen mielenkiintonsa heräsi heti, kun Hjallis Harkimo aikoinaan kertoi uudesta poliittisesta liikkeestään.

”Eräänä päivänä Harkimo otti yhteyttä. Keskustelimme, voisinko minäkin olla osa liikettä”, Lohela sanoi.

Lohela oli jo aiemmin kertonut, että hän ei ole ehdolla kevään vaaleissa.

Lohelan mukaan Liike Nytissä houkutteli muun muassa se, että se ei toimi puoluejohtajien harvainvallan varassa kuten perinteiset puolueet. Liike Nyt ei ole puolue vaan ”sitoutumaton poliittinen liike”.

”Koen, että siniset ajautuivat vanhan puolueen rooliin kuitenkin”, vastasi Lohela kysymykseen siitä, miksi hän päätti jättää puolueensa.

Lohelan mielestä Liike Nyt on sellainen uudistus, jota Suomen politiikka tarvitsee.

Lohela toimi eduskunnan puhemiehenä vuosina 2015-2018. Hänet valittiin eduskuntaan vuonna 2011. Siniset erkani perussuomalaisista kesällä 2017.

LUE MYÖS: Hjallis Harkimolta jättiyllätys: ”Maanantaina selviää, kuka kansanedustaja liittyy Liike Nyt –eduskuntaryhmään”