Keskusta on julkistanut ministerinimensä Antti Rinteen (sd) hallitukseen.

Valtiovarainministeriksi keskusta esittää Mika Lintilää, elinkeinoministeriksi Katri Kulmunia, puolustusministeriksi Antti Kaikkosta, tiede- ja kulttuuriministeriksi Annika Saarikkoa sekä Hanna Kososta ja maa- ja metsätalousministeriksi Jari Leppää.

LUE MYÖS: Hirveä viime hetken härdelli Antti Kaikkosesta – Oikeuskansleri: Minulta on kysytty ministerin kelpoisuudesta

Keskustan mukaan Saarikko aloittaa tiede- ja kulttuuriministerinä, mutta Hanna Kosonen tuuraa häntä vuoden ajan. Saarikon toisen lapsen laskettu aika on syyskuussa.

Aiemmin tänään keskusta päätti jo yksimielisesti puolue-elinten kokouksessaan lähteä Rinteen hallitukseen.

Varsinkin valtiovarainministeritilanne on mietityttänyt, sillä keskustan puheenjohtaja Juha Sipilä väistyy tehtävästään syksyn ylimääräisessä puoluekokouksessa, jossa puolueelle valitaan uusi puheenjohtaja. Antti Kaikkonen on kertonut harkitsevansa puheenjohtajakisaan lähtöä.

Aiemmin Uutissuomalainen kertoi, että Kaikkonen olisi nousemassa valtiovarainministeriksi, mutta sen jälkeen julkisuudessa on noussut Lintilän nimi esiin hallituksen kakkossalkun spekulaatioissa.

Lintilä toimi Sipilän hallituksessa elinkeinoministerinä. Myös Leppä ja Saarikko ovat Sipilän hallituksen ministereitä. Kaikkonen on toiminut keskustan eduskuntaryhmän puheenjohtajana ja Kulmuni on keskustan varapuheenjohtaja.