Tervetuloa maailman eksklusiivisimpaan kerhoon. Sisäänpääsy maksaa miljardi dollaria. Nyt puhutaan ihmisistä, jotka jo elinaikanaan ovat lahjoittaneet vähintään tuon summan hyväntekeväisyyteen.

Forbes-lehti on ensi kertaa kasannut listan maailman suurista filantroopeista, kertoo E24-sivusto. Ykköstilalla on Microsoftin perustaja Bill Gates (28 miljardia dollaria). Bill & Melinda Gatesin vuonna 1999 perustama säätiö on maailman suurin lajissaan. Kohteina ovat hiv:n, malarian ja tuberkuloosin kaltaiset sairaudet.

Kakkosena on George Soros (7,2 miljardia dollaria) , joka tukee kaikkea puhtaista neuloista narkomaaneille Venäjän-tutkimukseen. Kolmostilalla on Intelin perustajiin kuulunut Gordon Moore (6,8 miljardia dollaria). Tukee ympäristöä, tutkimusta ja sairaanhoitajakoulutusta.

Maailman paras sijoittaja Warren Buffett (6,7 miljardia dollaria) aikoi lahjoittaa omaisuutensa pois jo ennen kuolemaansa. Mieli muuttui vuonna 2006, ja hän lupasi lahjoittaa 30 miljardia dollaria 20 vuoden aikana kaverinsa Bill Gatesin säätiölle.

Viitossijaa pitää hallussaan Eli Broad (kaksi miljardia dollaria). Ansaitsi rahansa talo- ja vakuutusaloilta. Lahjoitti 600 miljoonaa dollaria M.I.T.:ssä toimivalle geenitutkimuskeskukselle.