Pääministeripuolueeksi nouseva sdp on julkistanut puolueensa ministereiden nimet.

Ministerit ovat Antti Rinteen ohella Sanna Marin, Ville Skinnari, Tytti Tuppurainen, Sirpa Paatero, Timo Harakka ja ja Krista Kiuru.

LUE MYÖS: Näkökulma: Antti Rinteen ministerivalintojen keskelle tupsahti yllätys

Lisäksi sdp:n tiedotustilaisuudessa julkistettiin, että Jutta Urpilainen on Rinteen ehdokas EU-komissaariksi.

Listan yllättäjä on Timo Harakka, joka ei ollut erityisen vahvoilla ennakkospekulaatioissa. Veroasioissa profiloituneesta Harakasta on tulossa työministeri.

Tänään sdp:n eduskuntaryhmän puheenjohtaja Antti Lindtman kertoi Demokraatissa, ettei ole käytettävissä ministeriksi. Lindtman täsmensi Iltalehdessä, että Rinne oli pyytänyt häntä ministeriksi. Lindtmania veikkailtiin etukäteen juuri työministerin tehtävään. LUE LISÄÄ: Demokraatti: Antti Lindtman ei lähde ministeriksi – yllättävä ilmoitus jatkohaluista

Antti Rinne kertoi tiedotustilaisuudessa, että Lindtmanin kanssa oli keskusteltu kahdesta mahdollisesta salkusta, joista toinen oli työministerin salkku. Rinteen mukaan hän keskusteli salkkuasiasta viime yönä Lindtmanin kanssa puhelimessa.

Harakka kertoi sdp:n tiedotustilaisuudessa Iltalehdelle saaneensa kutsun ministeriksi tänään aamulla.

Sanna Marinista on tulossa liikenne- ja viestintäministeri, Ville Skinnarista kehitysyhteistyö- ja ulkomaankauppaministeri, Tytti Tuppuraisesta eurooppaministeri, Sirpa Paaterosta kunta- ja omistajaohjausministeri ja Krista Kiurusta perhe- ja peruspalveluministeri. Antti Rinteestä on tulossa pääministeri.

LUE MYÖS: Valtiovarainministerin paikalle aseteltu Antti Kaikkonen: ”Arvailuja on nyt ilma sakeana”

LUE MYÖS:

Vahvistus: Ensimmäiset Rinteen hallituksen ministerit nimetty

Tässä on hallituksen ministerijako – Vihreille ja keskustalle näkyvät paikat, hallituksessa myös tiedeministeri