Jalkapallon EM-kisoihin valmistautuvat joukkueet ovat pelanneet kuluvan viikon aikana liudan harjoituspelejä, joissa valmentajat viimeistelevät suunnitelmansa tosikoitoksia varten. Vaikka nämä ottelut eivät enää kisojen alkaessa merkitsekään mitään, voidaan niiden perusteella ennakoida joitain asioita.

The Guardian nostaa blogissaan kisojen mahdollisiksi yllättäjiksi Tanskan ja Venäjän. Viikonloppuna pelatuissa harjoituspeleissä Venäjä pöllytti Italiaa lukemin 3-0. Tanska puolestaan voitti Australian 2-0.

Etenkin Tanskan tehtävä on hankala, sillä se kohtaa jo alkulohkossa Saksan, Hollannin ja Portugalin.

-Tanskan esitys ottelussa viittaa siihen, että se on valmiimpi haastamaan Saksan ja Hollannin kuin Portugali, The Guardianin blogissa kerrotaan.

Portugali hävisi omassa harjoitusottelussaan Turkille 1-3 ja sen otteiden on parannuttava kisojen avausottelussa. Paineita on kasattu erityisesti tähtipelaaja Cristiano Ronaldon harteille.

-Jos Portugali mielii jatkoon alkulohkostaan, täytyy Ronaldon raahata joukkue sinne omakätisesti.

Venäjän lohko on etukäteen ajateltuna huomattavasti helpompi. Se kohtaa otteluissaan Puolan, Kreikan ja Tsekin.

-Venäjän hyökkäyspelin sujuvuus Italiaa vastaan toi mieleen joukkueen näyttävät esitykset vuoden 2008 kisoissa.

Venäjän harjoitusottelussa voittama Italia ei puolestaan vakuuttanut. Joukkue on hävinnyt kolme ottelua putkeen tekemättä niissä maaliakaan. Myöskään Italian yleensä vahva puolustus ei ole onnistunut.

-Italian puolustuksen haavoittuvuus erikoistilanteissa oli ilmeistä. Sen vastustajista etenkin Irlanti pyrkii varmasti iskemään tähän.

Italian esityksessä oli kuitenkin myös jotain positiivista. Kohuttu Mario Balotelli ja kokenut Andrea Pirlo väläyttelivät paikoitellen luottamusta herättävästi.

Katso EM-kisojen otteluohjelma tästä.