Kuntavaaliehdokas Miika Lauriala (sit.) Helsingistä ottaa vahvasti kantaa julkisuudessa velloneeseen Helsingin vuokra- ja omistusasuntokeskusteluun.

Toisin kuin Osmo Soininvaara (vihr.), Lauriala puhuu lämpimästi vuokra-asuntojen puolesta.

- Helsingissä on huutava pula vuokra-asunnoista. Samalla kun kysyntä kasvaa, tarjonta vähenee. Olennainen kysymys on se, miksi valtaosan väestöstä tulisi sitoa itsensä vuosikymmenien velkavankeuteen vain sen takia, että he maksavat järjettömän kokoista velkaa asunnosta, jonka arvo ja hinta perustuvat mielikuvien ja spekulatiivisten markkina-arvojen pohjalta määriteltyyn kuvitteelliseen arvoon? kirjoittaa Lauriala.

Laurialan ratkaisu on Helsingin, Vantaan ja Espoon yhdessä perustama asuntosäätiö.

- Suomeen tarvitaan kipeästi uutta säätiöpohjaista ja osittain julkisesti tuettua vuokra-asuntotuotantoa. Tarvitaan kuntarajat ylittävää kaavoitusta ja kollektiivisesti suunniteltuja ja rakennettuja asuntoyhtiöitä. Markkinoille tarvitaan uusia ja ennakkoluulottomia rakennuttajia, jotka ovat sitoutuneet yleishyödyllisiin pelisääntöihin.

-Vuokra-asuminen on nostettava niin kunta- kuin valtakunnanpolitiikassa sille kuuluvaan arvoonsa, eli kunnallisvaalien ykkösaiheeksi, vaatii Lauriala.