Seksitutkija Anna Kontula vastaa Uudelle Suomelle kysymykseen, johon kansanedustaja Kimmo Kiljunen (sd.) ei suostunut kirveelläkään vastaamaan järjestämässään tiedotustilaisuudessa.

Kontula vakuuttaa, että hän oli omalla työmatkallaan keräämässä aineistoa omia lehtikirjoituksiaan varten. Kiljunen ei suostunut kertomaan, tapasiko hän matkallaan valtionjohtajia Kontulan kanssa vai yksin.

- Meillä oli Kiljusen kanssa joitakin yhteisiä asiantuntija- ja poliitikkotapaamisia Bhutanissa.

Kontula kertoo Kiljusen matkakohun tulleen hänelle täytenä yllätyksenä. Samalla hän on sitä mieltä, että kohu ei olisi saanut lainkaan tämänkaltaisia mittasuhteita, jos hän olisi ollut heti tiedotusvälineiden tavoitettavissa.

- Kohu oli jo hyvässä käynnissä, kun sain siitä kuulla, Kontula sanoo.

Hän kirjoitti matkasta jo eilen omaan blogiinsa, jossa hän totesi pitävänsä asiattomana lehtien "lemmenloma"-kirjoituksia. Kontulan mukaan oikea paikka väitteiden käsittelylle "lienee tässä vaiheessa Julkisen sanan neuvosto".

- En minä ole, enkä tule koskaan olemaankaan kenenkään henkilökohtainen matkalaukku. Minä matkustan aina itsenäiseti, Kontula toteaa viitaten väitteisiin, joiden mukaan hän olisi ollut kansanedustaja Kiljusen matkakumppani.

Kontula sanoo keränneensä aineistoa kahden viikon matkallaan Myanmarissa ja Bhutanissa etenkin maahanmuuttopolitiikasta, siirtolaisuudesta, demokratian vaikeuksista, seksityöntekijöistä ja Bhutanin bruttokansanonnellisuusmittarista.

Kontula kertoo tehneensä muutamia etukäteissopimuksia lehtien kanssa.