Sisäministeri Petteri Orpo (kok.) saa ylistystä ja kiitosta eri tiedotusvälineiden tekemissä kyselyissä. Orpo oli Ilta-Sanomien ministeripörssin ylivoimainen kärkinimi ja MTV:n kokoomuslaisille tekemässä kyselyssä Orpo sai kokoomusministereistä parhaat arviot.

Orpoa ylistää myös kansanedustaja- ja puoluetoveri Timo Heinonen. Hänen mukaansa yhteiset vuodet eduskuntasalissa ovat tehneet Orposta ”ehdottomasti lähimmän kansanedustajakaverin ja ennen muuta hyvän ystävän”.

– Mielenkiintoiseksi tilanteen tekee se, että Petterillä on hoidettavanaan tämän hallituksen epäkiitollisin tehtävä syliin yllättäen kaatuneen pakolaistilanteen edessä. Usein ajatellaan, että epäkiitollisessa paikassa säästöjen tai jonkun muun yllättävän asian edessä ei ministeri voisi onnistua. Petteri on osoittanut tämän epäillyn ja väitteen siis vääräksi, Heinonen kirjoittaa blogissaan.

Orpon on julkisuudessa arvioitu nousevan kokoomuksen seuraavaksi puheenjohtajaksi. Aiemmin joulukuussa Ylen Ykkösaamussa Orpo kuitenkin totesi, ettei hän ole kiinnostunut puheenjohtajan tehtävästä nyt. Heinonen ei ota blogissaan kantaa asiaan, mutta kertoo, että hänellä on oma käsitys tulevaisuudesta.

– Minulla on ajatus mitä seuraavaksi tapahtuu. Mutta palataan siihen joskus, Heinonen vihjaa.