Eduskunnan äänestys hallituksen luottamuksesta meni sählingiksi eduskunnassa teknisten ongelmien takia. Eduskunta joutui turvautumaan lippuäänestykseen, joka on edelleen käynnissä. Täysistunto alkoi kello 13, mutta teknisten ongelmien sekä lippuäänestysohjeistuksen seurauksena äänestyksessä kestää nyt poikkeuksellisen pitkään.

Lopulta lippuäänestyksen tulos oli se, että hallitus nauttii eduskunnan luottamusta. Hallitus sai eduskunnan luottamuksen äänin 97-75.

”Ensimmäinen luottamusäänestys eduskunnassa ja heti jännitysnäytelmä pystyssä kun sähköinen äänestysjärjestelmä epäkunnossa. Nyt edustaja Juha Sipilä korjaamassa edusta Sirpa Paateron äänestyspaneelia. Pian voi olla lippuäänestys edessä”, tviittasi kansanedustaja Veronika Honkasalo (vas).

”Eduskunnan välikysymysäänestys oli aika sekoilua. Lopulta hallitus sai eduskunnan luottamuksen äänin 97-75. Äänestyskoneet eivät toimineet kunnolla. Niillä kokeiltiin parikin kertaa. Puhemies ei ensin osannut päättää, miten toimitaan. Lopulta käytettiin perinteisiä lippuja”, kansanedustaja Tarja Filatov (sd) kuvailee.

”Lippuäänestyksellä mennään”, tviittaa Joonas Könttä (kesk).

”Eduskunta äänestää juuri poikkeuksellisesti avolipuin välikysymyksen päätteeksi hallituksen luottamuksesta. Koska hallitus ei ole esittänyt uskottavia toimia työllisyyden parantamiseksi äänestän hallitukselle epäluottamusta”, kansanedustaja Heikki Autto (kok) tviittaa.

Turun Sanomien mukaan eduskunta yritti äänestää kaksi kertaa, mutta ensimmäisellä kerralla äänestyskone antoi vääristyneen tuloksen eikä toiminut uudelleenkaan äänestettäessä. Tämän vuoksi eduskunta joutui turvautumaan lippuäänestykseen.

Kokoomuksen tekemä välikysymys koski Antti Rinteen (sd) hallituksen talous- ja työllisyyspolitiikkaa.