Vuodesta 1994 saakka lapsilisät on katsottu tuloksi toimeentulon saajille, jolloin lapsilisät leikkaavat lapsiperheellisten toimeentulotukia. Asia nousi esille viikonloppuna, kun Savon Sanomissa vuonna 2011 julkaistu kirjoitus aiheesta levisi sosiaalisessa mediassa, kertoo demaribloggaaja Eetu Kinnunen Puheenvuoron blogissaan.

-Käytäntö koskettaa monia, sillä lähes joka kymmenes lapsi eli noin 50 000 lasta jää vaille lapsilisäänsä. Suurin osa menettäjistä on yksinhuoltajaperheitä. Se on väärin, toimittaja Vesa Kärkkäisen kirjoituksessa todetaan.

Eetu Kinnunen voitoo, että pääministeri Juha Sipilä (kesk.) korjaisi epäkohdan.

- Linjaus on täysin käsittämätön, etenkin kun lapsilisä on ainoa täysin universaali ja veroton etuus: se maksetaan täysimääräisenä kaikille tulotasosta riippumatta. Myös kaikkein rikkaimmille. Ainoana poikkeuksena ovat muutenkin yhteiskunnassa kaikkein vaikeimmassa asemassa olevat, jotka joutuvat turvautumaan viimesijaiseksi sosiaaliturvaksi tarkoitettuun toimeentulotukeen, Kinnunen kirjoittaa.

Kinnunen nostaa esille SDP:n aiemmin ajaman mallin, jossa lapsilisät laitettaisiin verolle siten, että pienituloisimmat saisivat lapsilisät täysimääräisinä.