Helsingin Kallioon avautuu maaliskuun alussa uudenlainen ravintola, jonka raaka-aineet tulevat hävikistä.

From Waste to Taste -hanke kertoo pitävänsä ruokahävikkiravintolaa maaliskuun ajan aluksi kevennetyllä konseptilla Made in Kallio -verkoston tiloissa.

Hankkeen tarkoituksena on avata myöhemmin pysyvä hävikkiruokaravintola ja ruoankierrätyskeskus Helsinkiin ja työllistää erityisesti syrjäytymisvaarassa olevia ihmisiä.

– Luonnonvarakeskuksen mukaan kauppojen ruokahävikki Suomessa on yli 65 miljoonaa kiloa vuodessa. Siitä vain 10-15 prosenttia lahjoitetaan tällä hetkellä ruoka-apuun, hanke kertoo nettisivuillaan.

From Waste to Tasten esikuva on Amsterdamissa toimiva hävikkiruokaravintola.

Hankkeelle on myönnetty Euroopan sosiaalirahastosta (ESR) avustusta. Lisäksi hanke kerää parhaillaan joukkorahoitusta.

Hanke toimii yhteistyössä muun muassa Tatsi ry:n, Moniheli ry:n, Monika-Naiset liitto ry:n ja Monik ry:n kanssa. Mukana ovat myös Martat, ammattikorkeakoulu Metropolia ja Yhteismaa ry.