Kevyen liikenteen väylä Baanalle pystytetyn skeittitaideteoksen ympäriltä revittiin yllättäen asfaltti.Kuva: Petteri Paalasmaa /Uusi Suomi

Helsinki tulee palauttamaan asfaltin Love Helsinki -skeittitaideteoksen ympärille, kertoo apulaiskaupunginjohtaja Pekka Sauri Uudelle Suomelle. Asfaltin repiminen skeitattavaksi tarkoitetun veistoksen ympäriltä on herättänyt suuttumusta helsinkiläisissä.

Saurin mukaan Baana-projektin johto päätti poistaa asfaltin skeittaamisen estämiseksi, koska ympäristön asukkaat olivat valittaneet melusta. Toisaalta taiteilija Janne Siltanen oli Saurin mukaan ilmoittanut ennen teoksen pystyttämistä, että se on tarkoitettu skeitattavaksi.

–Tämä ihmetyttää minua. Yleensä skeittipaikat on meillä sijoitettu niin, ettei suoraan ympärillä ole asutusta. En tiedä, miksi tässä ei ole tehty niin, Sauri sanoo.

Asfaltin repiminen ei Saurin mukaan olisi edes estänyt skeittaamista. Hänen mukaansa "hiekkaeste" oli jo keskiviikkoaamuna kierretty sen päälle asetetulla metallilevyllä.

Nyt asfaltti palautetaan – tietyin ehdoin.

–Panemme asfaltin siihen uudelleen. Lisäksi paikalle asetetaan kyltti, jossa kielletään skeittaaminen yöaikaan. Sitä en vielä tiedä, mikä se yöaika on, Sauri sanoo.

Sauri vetoaa skeittaajiin, jotta nämä tottelisivat kylttiä ja antaisivat asukkaille yörauhan.

–Varmasti he ansaitsevat yöunensa. Vetoankin nyt skeittaajiin, jotta tätä noudatettaisiin. Kokeilemme nyt ensin pehmeitä keinoja, hän sanoo.

Sauri sai tiedon Baana-projektin yllättävästä tempusta tiistaina illalla ja ilmoitti Facebookissa selvittävänsä tapauksen heti aamulla.