Kansanedustaja Harri Jaskari (kok.) kertoo, että TE-toimiston linjaus työttömyysturvan katkaisemisesta ikään kuin "varmuuden vuoksi" sai hänen hiuksensa nousemaan pystyyn.

Hän kertoo lukeneensa aamulla sanomalehden mielipidesivuilta Pirkanmaan TE-toimiston johtajan vastauksen kysymykseen siitä, miten viranomainen toimii, jos työnhakijan epäillään olevan yrittäjä tai opiskelija. Vastausta ei voi kuin ihmetellä, hallituspuolue kokoomusta edustava Jaskari kirjoittaa Puheenvuoron blogissaan.

– Mikäli tällainen epäilys herää, laki määrää, että selvityspyyntö pitää tehdä. Näin juuri pitääkin toimia. Seuraava lause sai kuitenkin hiukseni nousemaan pystyyn, Jaskari kirjoittaa.

Hän lainaa Pirkanmaan TE-toimistoa johtavan Regina Saaren kirjoitusta: ”Maksaja päättää, katkaiseeko se työttömyysetuuden maksamisen selvityksen ajaksi. Tavallisesti niin tapahtuu, koska halutaan välttää mahdolliset takaisinperinnät”.

– WHAT!!!! MISSÄ ASIAKASLÄHTÖISYYS???? Tämän perusteella ihmiset halutaan tulkita jo varmuuden vuoksi syylliseksi. Rahat pois ja ihmiset näkkileivälle. Ei mikään ihme, että opiskelua, työtä ja yrittämistä on syytä vältellä. Sitä ei saa edes ajatella, koska varmuuden vuoksi menettää heti työttömyysturvan, Jaskari äimistelee.