Englannin jalkapallon Valioliigassa nähtäneen ensi kaudella suomalaisväriä. Teemu Pukin edustaman Norwichin nousu varmistui lauantaina joukkueen voitettua Blackburnin 2-1.

Pukki on ollut Norwichin nousussa merkittävässä roolissa. Hän on tällä kaudella tehnyt peräti 28 maalia.

Pukki, 28, siirtyi Norwichiin viime kesänä tanskalaisesta Bröndbystä. Tanskassa Pukki oli saanut paljon peliaikaa ja meni neljän Bröndbyssä viettämänsä vuoden aikana selkeästi eteenpäin. Silti kausi Norwichissa ylitti kaikki odotukset.

Pukki valittiin Norwichin vuoden parhaaksi pelaajaksi. Jo aiemmin hänet oli palkittu Englannin kakkossarjan The Championshipin vuoden pelaajana.

Pukki totesi YLE:lle liiganousun olleen hänen uransa suurin saavutus. Aiemmin hän oli voittanut HJK:ssa Suomen mestaruuden 2010 ja 2011 sekä Suomen Cupin 2011, Celticissa 2014 Skotlannin mestaruuden ja Bröndbyssä Tanskan Cupin.

Englannin The Championship on kuitenkin maailman kovatasoisin kakkossarja. Norwich voisi menestyä hyvin esimerkiksi Venäjän, Skotlannin, Hollannin tai Belgian pääsarjoissa. Pukin saavutusta voikin pitää merkittävänä.

Norwich pelaa tällä kaudella vielä yhden ottelun, jossa panoksena on The Championshipin mestaruus. Siihen riittää tasapelikin.

Sen jälkeen Pukki voi huilata muutaman viikon. Kesäkuun alussa ohjelmassa ovat vielä Suomen maajoukkueen EM-karsintaottelut Bosnia-Hertsegovinaa ja Liechtensteinia vastaan.