Korsikan MM-ralli sisälsi jännitystä loppuun asti. Hyundain Thierry Neuville nousi viimeisellä erikoiskokeella voittoon ja samalla myös kärkeen MM-pisteissä. Sebastien Ogier oli toinen ja ennen viimeistä pätkää kärjessä ollut Elfyn Evans jäi kolmanneksi.

Korsikan ralli ei jättänyt suomalaisille paljoakaan kotiin viemisiä. Teemu Sunisen viides sija ja kaksi lisäpistettä rallin päättäneeltä Power Stagelta jäivät viikonlopun sinivalkoisiksi kohokohdiksi.

Asfaltti ei ole suomalaisille vieras elementti, vaikka tulokset pääsääntöisesti soralla parempia ovatkin. Tällä kertaa Korsikan ralli ja kivikovat haastajat veivät kuitenkin voiton, eikä palkintokorokkeelle ollut asiaa.

Jari-Matti Latvalalle ralli oli murheellinen. Rengasrikot eivät olleet Latvalan ainut murhe, sillä myös vauhti oli pahasti hukassa. Neljä vuotta sitten Latvala juhli voittoa Korsikalla, joten hyvänä päivänä miehellä on eväät ykköstilaan asti.

Latvala oli rallin kymmenes, eroa kärkeen tuli 6.44,6 minuuttia.

- Huono viikonloppu, ei kuljettaja voi muuta kuin peiliin katsoa. En ollut omalla tasollani. Oli hirveän vaikea saada hyvä rytmi päälle. Se oli sellaista arkailua, kun en luottanut auton keulaan. Huonoa ajamista, ei sen enempää, Latvala tuskaili.

Osa Latvalan vaisuudesta selittyi nuottivihkoon piirtyneillä merkinnöillä, jotka eivät mahdollistaneet kovempaa menoa.

- Pitää istua Miikkan (kartanlukija Anttila) kanssa alas ja miettiä mitä pystymme parantamaan. Kokemusta on, ei se siitä ole kiinni, mutta nyt taisin tehdä vähän liian turvallisia nuotteja. Hieman rohkeutta tarvitaan lisää.

Esapekka Lappi ei rengasrikoista kärsinyt, mutta oli vauhdillisesti Latvalan tavoin hukassa. Citroen-kuljettajalla eroa kärkeen kertyi 2.09,1 minuuttia.

- Vaikea löytää sanoja kuvaamaan tätä olotilaa. Tulin tähän ralliin kovin odotuksin, tiimi samoin, mutta kaikki meni lopulta päin mäntyä. Ei tässä kovin hyvät fiilikset nyt ole. Pitää testeissä kokeilla, mitä voisi tehdä toisin. Väärät iskarit ainakin oli alla. Yritin viimeiselläkin ihan maksimit, mutta jäimme silti 13 sekuntia pohjista, harmitteli kilpailun seitsemänneksi ajanut Lappi.

Päivän ilahtunein suomalainen oli täten Teemu Suninen, jolla rallin viitossija maistui. Suninen jäi kisan voittaneesta Thierry Neuvillesta 1.24,6 minuuttia, mutta ajoi koko rallin ajan tasaisia erikoiskoeaikoja, vaikka paineita huonosta alkukaudesta johtuen olikin.

- Tämä oli hyvä ralli meille. Pystyimme ajamaan tasaisesti, ja välillä erikoiskoeajat olivat ihan kärkipäässä. Likaiset olosuhteet tuottivat vielä vähän aprikointia, joten niihin täytyy panostaa seuraavaksi. Tähän ralliin voin kuitenkin olla vauhdin puolesta oikein tyytyväinen, säteili Suninen.

Neljäntenä suomalaisena kisassa ajanut Kalle Rovanperä keskeytti lauantaina, kun hänen autostaan rikkoontui turvakaari ulosajon seurauksena.

Haastattelut: Miika Wuorela, Korsika