Hoitoalan ammattiliitto Tehy ajaa sote-alalle parempia palkkoja. Tehy nostaa tavoitteensa esiin tänään, ”naisten palkkapäivänä”, jolloin kiinnitetään huomiota palkkatasa-arvoon.

Naisten palkka on tänä vuonna 83,9 % miesten palkoista, mikä merkitsee sitä, että naiset työskentelevät loppuvuoden laskennallisesti palkatta, Tehy toteaa.

Liitto aloittaa samalla hallitusohjelmatavoitteidensa esittelyn.

”Niin kauan kun naisvaltaisen sosiaali- ja terveysalan palkkatasoa ei nosteta, palkkatasa-arvo ei etene. Asia on hyvin yksinkertainen ja ratkeaa rahalla”, sanoo Tehyn puheenjohtaja Millariikka Rytkönen tiedotteessa.

”Jos Suomessa halutaan säilyttää korkeatasoinen terveydenhuolto ja hoidon laatu, ei ole varaa menettää yhtään ammattilaista. Meillä on oltava varaa maksaa koulutetulla naisvaltaisella sote-alalla parempaa palkkaa. Asia tulee olemaan jatkossa vastassa sekä poliittisilla päättäjillä että neuvottelupöydissä. Korulauseet eivät riitä”, Rytkönen jatkaa.

LUE MYÖS:

Työpäivä 19 h, ylityökorvaus 0 € – Tehy: Näin hallituksen ajama ”halpuuttamistyöaika” toimii

Ongelma: 2422 €/kk, ”viikkaavat pyykkejä”

Nuorilta sairaanhoitajilta tyly viesti – ottavat hatkat

Tehyn hallitusohjelmatavoitteiden yksi avainsana on osaaminen.

”Aika ajoin joku keksii ehdottaa sosiaali- ja terveysalan kustannusten karsimista alan työntekijöiden koulutus- ja osaamistasoa laskemalla. Vähemmän koulutetuilla työntekijöillä kun olisi pienemmät palkat. Hoitotyö kehittyy kuitenkin kokonaan toiseen suuntaan”, Tehy toteaa.

”Digitalisaatio ja robotisaatio tulevat muuttamaan ammatteja ja vaativat uudenlaista osaamista. Kilpailu osaajista tulee kiristymään. Sosiaali- ja terveysalan koulutusta tulee entisestään kehittää ja laajentaa. Sekin on hyvä muistaa, että kasvavan osaamisen ja tehtävien vaativuuden tulisi näkyä palkassa”, liitto linjaa.