Euroopan hybridiuhkien torjunnan osaamiskeskuksen uudeksi johtajaksi on nimitetty viisivuotiskaudeksi Teija Tiilikainen. Hän on koulutukseltaan valtiotieteiden tohtori ja työskennellyt vuodesta 2010 Ulkopoliittisen instituutin johtajana.

Vuonna 2017 aloittaneen hybridikeskuksen on tarkoitus vahvistaa kokonaisturvallisuusajattelua Suomessa, EU:ssa ja kansainvälisessä yhteisössä. Keskuksella on tällä hetkellä 23 jäsenmaata.

Keskuksen väistyvä johtaja on lokakuun alusta Suojelupoliisin palvelukseen siirtyvä Matti Saarelainen.

Tiilikainen sanoo tiedotteessa, että tuomalla yhteen eri toimijoita sekä erilaisilla koulutuksilla ja harjoituksilla keskus on lyhyessä ajassa saavuttanut vahvan aseman alallaan.

”Hybridiuhista on tullut pysyvä osa turvallisuusympäristöä niin Suomessa kuin muissakin demokraattisissa yhteiskunnissa. Siksi on tärkeää, että niiden asettamiin haasteisiin vastataan yhteistyöllä.”

Hybridikeskuksen hallituksen puheenjohtaja Jori Arvonen kertoo olevansa iloinen Tiilikaisen valinnasta.

”Hänen taustansa ja taitonsa tuovat keskukseen merkittävää osaamista ja vankkaa johtajakokemusta. Muutaman vuoden käynnistelyn jälkeen keskus on tilanteessa, jossa on hyvä arvioida tulevan kehityksen suuntaa. Se vaatii näkemystä ja johtajuutta.”