Suomen naisleijonilla on tänään mahdollisuus tehdä jääkiekkohistoriaa MM-kisoissa. Entistä makeampi paikka on siksi, että kyseessä ovat kotikisat. Naisleijonat kohtaavat tänään kovan vastustajan, Kanadan, D-jatkolohkossa. Suomi ei ole koskaan ennen voittanut Kanadaa naisten jääkiekon arvokisoissa. Jos se tapahtuu tänään, se on jymypaukku.

Mitalipeleihin Suomen tie on jo selvä. Naarasleijonat selvitti maanantaina tiensä vähintään pronssipeliin voittamalla selvästi Sveitsin.

Suomi kohtaa toisen väkivahvan vastustajan Yhdysvallat kohtaa heti huomenna. Yhdysvallat Suomi on arvokisoissa voittanut kerran aiemmin, viime vuonna.

Kanadalaislehti The Starin ennakkojuttu Suomi-Kanada-pelistä ei ole lainkaan ylimielinen. Päinvastoin, jutun mukaan suomalaiset ovat parannelleet taktiikkaansa ja ”tulevat nyt päälle”. Viime vuoden voitto Yhdysvalloista loi lehden mukaan naarasleijonien ympärillä hässäkän. Suomi jäi kuitenkin pronssille. The Star uskoo, että viime vuodesta jäi suomalaisnaisille nälkä.

Suomi ja Ruotsi ovat perinteisesti sijoittuneet naisten jääkiekon MM-kisoissa sijoille 3 ja 4. Kanadan päävalmentajan Melody Davidsonin mukaan aiemmin muita joukkueita on vaivannut varovainen asenne Kanadan ja Yhdysvaltojen edessä. Nyt tilanne on kuitenkin muuttunut, ja Kanadankin päälle tullaan surutta, Davidson katsoo.

Suomen päävalmentaja Hannu Saintula arvioi, että jos Suomi ja Kanada kohtaavat 10 kertaa, Kanada saattaa voittaa yhdeksän kertaa.

- Mutta yhden kerran pystymme voittamaan, ja se on hetkemme. Meidän täytyy käyttää hetkemme hyväksemme, Saintula kommentoi.

Aivan helpolla voitto ei tälläkään kertaa tule, sillä Kanada on ollut tähän mennessä jälleen omaa luokkaansa. Alkusarjan ottelussa esimerkiksi Ruotsi kaatui rajuin lukemin 7-0.

Kanadan ja Suomen välinen ottelu pelataan keskiviikkona Patria-areenalla kello 19.00.