Telkku.com myytiin aiemmin osaksi Iltalehteä.Kuva: Uusi Suomi

Internetin tv-oppaiden Telkku.comin ja Iltapulun perustaja Anssi Kiviranta on saanut kilpailevat mediatalot kiinnostumaan molemmista palveluistaan.

Ilta-Sanomia ja Helsingin Sanomia julkaiseva Sanoma News ilmoitti tänään investoivansa Iltapuluun. Palvelu korvaa jatkossa Ilta-Sanomien verkkosivujen oman tv-oppaan.

Sitä ennen muun muassa Iltalehteä ja Aamulehteä julkaiseva Alma Media osti Telkku.comin osaksi omaa iltapäivälehteään Iltalehteä.

Kiviranta kertoo Uudelle Suomelle, että Iltapulua perustettaessa ei ollut tiedossa, että Sanoma olisi palvelusta kiinnostunut. Palvelu perustettiin viime vuoden alussa, joten se ehti toimia itsenäisesti vain alle kaksi vuotta.

Telkku.comin Kiviranta perusti vuonna 2000.

– Huomasin, että netistä puuttui tällainen opas, missä on rinnakkain kaikki kanavat. Siihen asti piti klikata jokainen kanava yksittäin auki, Kiviranta sanoo.

Kivirannan mukaan kävijämäärät ja mainostulot kehittyivät alkuun hitaasti, sillä 2000-luvun alussa nopea nettiyhteys ei ollut yhtä arkipäiväinen asia kuin nyt.

– Mainosmyynti alkoi elävöityä joskus viiden vuoden jälkeen perustamisesta. Alkuvuosina ei ollut mainosmyyntiä juurikaan, Kiviranta muistelee.

Telkku.comin myyminen Alma Medialle oli sekin Kivirannan mukaan sattumaa.

– Sattui vain tulemaan juttua asiasta, Kiviranta sanoo.

Kaupan jälkeen Kiviranta kertoo pohtineensa, miten palvelusta voisi tehdä vielä käyttäjäystävällisemmän. Hän perusti perustamalleen tuotteelle kilpailijan eli Iltapulun.

– Ajattelin, että tekee itse, kun ei sitä kukaan muukaan tee, Kiviranta sanoo.

Iltapulu on Kivirannan mukaan kasvanut nopeammin kuin Telkku.com, mutta toisaalta myös kilpailua on nyt ollut enemmän.

Kivirannan mukaan Ilta-Sanomat ei osta Iltapulua, vaan kyse on yhteistyöstä. Tämän uutisen otsikosta on korjattu virheellinen väittämä, jonka mukaan Kiviranta olisi "tehnyt rahaa" Iltapululla.

– En koe rikastuneeni. Rikastumiset ovat enemmän niitä Supercell-juttuja, Kiviranta sanoo.