Teollisuusliiton hallitus on tänään käsitellyt Juha Sipilän (kesk) hallituksen ratkaisuehdotusta kiistaan niin sanotusta irtisanomislaista.

Teollisuusliitto edellyttää palkansaajakeskusjärjestöjen tavoin, että lain jatkovalmisteluja tehdään kolmikantaisesti.

”Teollisuusliitto päätti myös pidättäytyä toistaiseksi poliittisista mielenilmauksista. Näin menetellään siihen saakka, kunnes selviää, minkälaiseksi kyseinen laki ja sen perustelut muodostuvat. Liitto on kuitenkin edelleen valmis tarvittaessa myös voimatoimiin”, liiton tiedotteessa todetaan.

”Mikäli SAK:ssa ja sen jäsenliitoissa todetaan, että kolmikantaista valmistelua ei aidosti synny, tai että lain perustelut mahdollistavat irtisanomissuojan heikentämisen, Teollisuusliitto voi jatkaa poliittisia mielenilmauksia”, puheenjohtaja Riku Aalto sanoo.

Sipilän hallituksen ratkaisuehdotuksen lakitekstissä ei enää mainittaisi tiettyä yrityksen henkilöstömäärää. Aiemmassa esityksessä irtisanomista olisi helpotettu alle 10 hengen yrityksissä.

STTK, Akava ja ammatillinen keskusjärjestö SAK suhtautuivat perjantaina myönteisesti hallituksen sorvaamaan ratkaisuehdotukseen irtisanomislakikiistassa – kuitenkin sillä ehdolla, että lakiesityksen perustelut valmistellaan kolmikantaisesti.

Työmarkkinatilanne tulehtui pahasti tänä syksynä, kun hallitus ajoi eteenpäin lakihankettaan henkilöperusteisen irtisanomisen helpottamisesta pienissä yrityksissä.

LUE MYÖS:

STTK:n Palola sanoi sen suoraan Ylellä: Työtaistelut voivat jatkua, ”jos perustelut eivät meitä tyydytä”

Näkökulma: Tällä paperillako Suomi ajettiin lakkoihin? - Anna mun kaikki kestää