Teollisuusliiton hallitus kokoontuu tänään perjantaina kello 10. Kokouksen jälkeen iltapäivällä liiton on tarkoitus ilmoittaa uusista päivämääristä työtaistelutoimille.

Jo aiemmin Teollisuusliitto julisti ylityökiellon, joka on toistaiseksi voimassa.

Tänään Ammattiliitto Pro on jo ilmoittanut työtaistelusta paperiteollisuudessa.

Teollisuusliiton 1. varapuheenjohtaja Turja Lehtonen arvioi Uudelle Suomelle, että liiton jäsenet ovat innolla mukana työtaisteluissa.

”Se, mitä itse olen kiertänyt työpaikoilla, niin tunnelma on tosi positiivinen ja tietyllä tavalla [olen] yllättynyt siitä laajuudesta, miten innoissaan porukka on käynyt työtaisteluun”, Lehtonen sanoo.

Teollisuusliiton puheenjohtaja Riku Aalto kertoi Uudelle Suomelle maanantaina , että hallituksen tiedonanto työllisyyspolitiikasta ja irtisanomislaista ei muuta liiton työtaistelusuunnitelmia. Hallitus oli toivonut rauhoittavansa työmarkkinatilannetta tuomalla irtisanomislakiasian eduskuntaan jo ennen varsinaista lakiesitystä.

”Meidän näkökulmastamme tiedonanto ei merkitse mitään. Varsinaista lakiesitystä ei vielä ole annettu eduskunnalle. Tuleviin järjestöllisiin toimiimme se ei vaikuta millään tavalla”, sanoi Aalto maanantaina.

Hallituksen lakihankkeen tarkoituksena on helpottaa henkilöperusteista irtisanomista alle 10 hengen yrityksissä. Useat ay-liitot ovat työtaisteluilla protestoineet hanketta. Viimeksi Julkisten ja hyvinvointialojen liitto JHL ilmoitti kahden päivän lakosta ensi maanantaista lähtien ja samalla hoitoalan liitot Tehy ja Super ilmoittivat uusista vuoronvaihtokielloista. Ay-liike vaatii hallitusta vetämään lakihankkeensa pois.