Verkkolehti Uuden Suomen keskiviikkona mainostamaan Puoluekoneeseen syntyi ryntäys, joka kaatoi koko palvelun. Nyt Puoluekone on avattu entistä ehompana.

Osoitteessa www.uusisuomi.fi/puoluekone toimiva mielipidekone on aivan uudenlainen testi, joka kertoo, mitä puoluetta lähinnä sinun näkemyksesi ajankohtaisista yhteiskunnallisista kysymyksistä ovat.

Puoluekoneeseen on saatu tuoreet vastaukset 20 kysymykseen kaikilta kahdeksalta eduskunnassa nyt edustetulta puolueelta. Vastaukset esimerkiksi homoliitto-, pakolais-, pakkoruotsi- ja lapsilisäkysymyksiin on näin eduskuntavaalien alla tarkkaan harkittu puoluetoimistoissa.

Kone laskee asteikolla 1-5 antamiesi vastausten osumaprosentin suhteessa puolueisiin. Tuloksena se ilmoittaa ensin näkemyksiäsi lähinnä olevan puoleen, mutta kertoo myös tuloksen kaikkien kahdeksan puolueen osalta.

Oman painikkeen alta löytyvät sinun ja puolueiden vastaukset samalta janalta, joten voit tarkistaa, missä yksittäisissä kysymyksissä olet kunkin puolueen kanssa samoilla tai eri linjoilla.

Tarkoituksena on, että Puoluekonetta laajennetaan eduskunnan ulkopuolisiin, mutta sinne nyt pyrkiviin puolueisiin. Rekisterissä on yhteensä 17 puoluetta, jotka kaikki saattavat asettaa ehdokkaita huhtikuun eduskuntavaaleihin. Puoluekoneen laajennus tehtäneen nippuna maaliskuun 8. päivän jälkeen, jolloin ehdokashakemusten jättöpäivä on takana. Eduskuntavaalien varsinainen äänestyspäivä on sunnuntai 17. huhtikuuta.

Puoluekoneen on tuottanut verkkolehti Uudelle Suomelle Perfectpet.