Kansanedustaja Teuvo Hakkaraisen (ps.) syöksykierre jyrkkenee, kun viime torstain käsiksi käymisen lisäksi julkisuuteen on tuotu vuoden takainen päällekarkaus. Kansanedustaja Timo Harakka (sd.) ihmettelee myös puhemies Maria Lohelan toimintaa Hakkaraisen suhteen.

Kansanedustaja Päivi Räsänen (kd.) on vahvistanut Ilta-Sanomille, että Hakkarainen kävi vuosi sitten pikkujouluaikana häneen käsiksi eduskunnan pikkuparlamentin pihalla. Voimakkaasti päihtynyt Hakkarainen kieputti Räsästä tukasta ympäri pihaa, IS kertoo. Tapahtumalla oli silminnäkijöitä, mutta Räsänen tai muutkaan eivät ole halunnut kertoa asiasta aiemmin julkisuuteen. Hakkarainen pyysi tuolloin tekoaan anteeksi, mutta ei Räsäsen mukaan muistanut tapahtumia.

Räsänen kertoo Ilta-Sanomille, että hän ilmoitti tapahtumasta eduskunnan puhemiehelle ja perussuomalaisten eduskuntaryhmän puheenjohtajalle vuosi sitten. Puhemies Maria Lohela (sin.) edusti tuolloin perussuomalaisia, ja eduskunnasta vahvistetaan IS:lle, että Hakkaraisen käytös oli perussuomalaisten tiedossa. Tähän tietoon tarttuu oppositiopuolue SDP:n kansanedustaja Harakka Twitterissä. Hän viittaa myös tuoreempaan tapaukseen, jossa Hakkarainen kävi eduskunnassa kansanedustaja Veera Ruohon (kok.) kimppuun.

– Ihmettelen, puhemies Maria Lohela. Saitte tiedon seksuaalisesta häirinnästä perjantaina, ryhdyitte toimiin vasta kun media maanantaina raportoi. Ja Ilta-Sanomat kertoo, että suojelitte puoluetoverianne Hakkaraista jo vuosi sitten, Harakka syyttää Twitter-palvelussa.

Sinisen tulevaisuuden ryhmänjohtaja Simon Elo vastaa Harakan twiittiin ja kiistää ensimmäisen väitteen, joka koski viime viikon häirintätapausta.

– Väitteesi ei pidä paikkaansa. Puhemies ryhtyi tässä julkisuudessakin esillä olleessa tapauksessa toimeen perjantaiaamuna, Elo kertoo.

– Asianomaisten kanssa täytyy luonnollisesti ensin keskustella ja selvittää tilanne. Viikonloppuna ei ole täysistuntoa, jossa voisi virallisen huomautuksen antaa.

Puhemies Maria Lohela antoi tiistaina Veera Ruohon kohtelun vuoksi Hakkaraiselle julkisen huomautuksen eduskunnan täysistunnossa. Sen sijaan viimevuotisen Räsäsen tapauksen johdosta tällaista huomautusta ei ole annettu julkisesti.

Lue myös: Puhemiestä syytettiin Hakkaraisen suojelemisesta – Lohela IL:lle: ”Minä en ole se, jonka pitää tuoda asia julki”

Harakan mielestä puhemiehen olisi pitänyt paheksua Hakkaraisen toimintaa nopeammin myös Veera Ruohon tapauksessa.

– Perjantaina ei tapahtunut mitään. Paheksunta esitettiin 4 (neljä) vuorokautta myöhemmin, kun se oli ollut jo laajasti esillä mediassa. Puhemiehen oli jo pakko reagoida, ettei muutaman päivän takaista seksuaalinen häirintä -keskustelua olisi täysin kaksinaismoralisisesti unohdettu, Harakka kirjoittaa Twitter-keskustelussa.

Uusi Suomi ei ole tavoittanut Maria Lohelaa kommentoimaan asiaa keskiviikkona aamulla, mutta hän on kommentoinut asiaa Iltalehdelle. Lue lisää tästä jutusta: Lohela vastaa IL:lle: ”Minä en ole se, jonka pitää tuoda asia julki”

Lue lisää:

Teuvo Hakkarainen tunnusti Veera Ruohon ”satuttamisen” – IL: Halla-aho pohtii seurauksia

Teuvo Hakkarainen luopuu varapuheenjohtajuudesta – PS-ryhmältä ”vakava varoitus”

Laura Huhtasaari: ”En hyväksy minkäänlaista seksuaalista häirintää – alkoholi ei ole selitys”

Puhemies kansanedustajille: ”Olen huomauttanut Teuvo Hakkaraista – käyttäytyi erittäin törkeästi”