Ivalon koronavirusepäily on osoittautunut vääräksi. THL kertoi perjantai-iltana, ettei kahdella Kiinan Wuhanista Suomeen tulleella matkailijalla ole koronavirustartuntaa. Näytteet tutkittiin perjantaina THL:n laboratoriossa.

THL korostaa tiedotteessaan, että mahdolliset koronavirustapaukset selvitetään matalalla kynnyksellä.

”Kansainväliseen liikkuvuuteen ja matkailuun liittyvät yksittäiset Wuhan-koronavirustapaukset ovat Suomessa mahdollisia. Tautitapausten nopea tunnistaminen on tärkeää, jotta tehokkailla torjuntatoimilla voidaan vähentää jatkotartuntojen riskiä”, THL:n ylilääkäri Taneli Puumalainen kommentoi.

Lue myös:

Maahan tulevien matkailijoiden kuumeseulontojen tehokkuudesta ei Puumalaisen mukaan kuitenkaan ole olemassa näyttöä eikä Maailman terveysjärjestö WHO sitä suosittele.

”Lentokentällä tehtävien seulontojen sijaan on parempi panostaa siihen, että tarvittaessa matkailijat ohjataan tutkimuksiin ja hoitoon”, hän sanoo.

Inarin kunnan johtava lääkäri Outi Liisanantti kertoo Ylelle olevansa helpottunut ja huojentunut, kun tieto tutkimustuloksista tuli. Hän sanoo, että kyseessä on todennäköisesti jokin tavallinen virusperäinen hengitystieinfektio, eikä se ole influenssaa.

Kaksi Wuhanista saapunutta kiinalaista turistia hakeutui Ivalossa hoitoon influenssaoireiden vuoksi perjantain vastaisena yönä. Kiinassa laajalle levinnyt koronavirus on lähtöisin Wuhanin kaupungista, joten oireita epäiltiin mahdollisesti uuden viruksen aiheuttamiksi.

Lisää aiheesta:

Lue seuraavaksi: