Virallisen version mukaan pääministeri Benjamin Netanjahu oli maanantaina kadoksissa, koska tämä vieraili salaisessa kohteessa Israelissa.Kuva: EPA / All Over Press

Israelin varapääministeri vahvisti lauantaina uutistoimisto Reutersille, että pääministeri Benjamin Netanjahu kävi viikolla Venäjällä.

Israelin varapääministeri Dan Meridor, joka vastaa myös maan turvallisuuspalveluihin ja ydinvoimaan liittyvistä asioista, kertoi Venäjän matkasta kokoustauolla Genevessä, mutta kieltäytyi paljastamasta enempää tietoja.

-Joistakin asioista ei ole tarvetta puhua julkisesti, Meridor sanoi Reutersille.

Israelin suurin sanomalehti Yediot Ahronot julkaisi keskiviikkona uutisen, jonka mukaan Netanjahu olisi käynyt salaa Moskovassa.

Viestimissä on arveltu nimettömiin tiedustelulähteisiin viitaten, että Netanjahu olisi vieraillut Venäjällä sen jälkeen kun tiedotusvälineissä väitettiin Arctic Sea -aluksen lastina olleen varastettuja venäläisiä S-300-ohjuksia. Varastettujen ohjuksien määränpääksi on väitetty Irania. Venäjä on kiistänyt, että laivalla olisi ollut lastina muuta kuin puutavaraa.

Reuters muistuttaa median ärsyyntyneen Netanjahuun, joka on väittänyt Moskovan vierailun olevan pötyä. Virallisen version mukaan Netanjahu oli maanantaina kadoksissa, koska tämä vieraili salaisessa kohteessa Israelissa.

Myös Venäjän viranomaiset ovat kiistäneet tänään Lenta.ru -uutispalvelun ykkösuutisekseen nostaman vierailun.

Sanomalehti Kommersant kertoi jo eilen saaneensa vahvistuksen vierailusta. Lehden mukaan keskustelut koskivat erittäin tärkeitä turvallisuusasioita. Lehti vihjasi, että aihe olisi voinut olla Israelin aikomus tehdä ilmaisku Iraniin.